eFotbal

Něco nám svazovalo nohy, říkal po šoku s klokany kapitán Jablonce a vysokou domácí prohru vzal na sebe

Něco nám svazovalo nohy, říkal po šoku s klokany kapitán Jablonce a vysokou domácí prohru vzal na sebe
Něco nám svazovalo nohy, říkal po šoku s klokany kapitán Jablonce a vysokou domácí prohru vzal na sebeFlashscore
Jablonecký tým, který řídí už několik týdnů David Horejš, prohrál všechny čtyři letní přípravné duely a pravou nohou nevstoupil ani do soutěžních bojů, když na Střelnici jasně podlehl Bohemians Praha 1905 (0:3). Tak vysoká domácí porážka je docela šok...
Reklama
Reklama

"Nehodnotí se mi to vůbec lehce. Představovali jsme si, že první domácí zápas dopadne úplně jinak. Od začátku zápasu jsme působili nějak nervózně. Za mě jsme hráli až moc jednoduše. Bohemku jsme nepouštěli do nějakých vyložených šancí, ale nějakou nešťastnou tečí jím to tam spadlo. V druhém poločase, když už jsme se dostávali do tlaku, tak po mojí hlouposti dala Bohemka druhý gól a dá se říci, že bylo po zápase," přiznal kapitán Jakub Považanec.

O nervozitě hovořil i hlavní trenér, který u kormidla v létě nahradil Petra Radu."Chtěli jsme přípravu hodit za hlavu a soustředit se na start nové ligové sezony. Asi jsme nakonec byli nervózní z toho startu, chtěli jsme moc vyhrát, možná až moc. Možná i proto jsme měli svázané nohy a nešlo nám to podle představ," krčil rameny záložník, jehož vyjádření nabídly stránky fkjablonec.cz.

Sám byl namočen u druhé inkasované branky. "Tu porážku i proto beru na sebe, protože po mé chybě už bylo asi hotovo. Byli jsme psychicky dole a nedařilo se nám," zaznělo z úst jednatřicetiletého rodáka z Banské Bystrice.

Zelenobílým se nedařily ani staandardní situace, které často zahrával právě Považanec. "Mohli a měli jsme je řešit líp. Něco jsme si na tréninku připravovali. Na trénincích nám to vycházelo úplně super, ale v zápase to vůbec nešlo. Nevím čím to je, asi tou nervozitou nebo tím, že to byl první zápas. Něco nám svazovalo nohy," doplnil zkušený fotbalista, jehož mužstvo bude muset zabojovat 7. srpna na půdě Mladé Boleslavi. "Určitě si ten zápas teď zhodnotíme a řekneme si, co bylo dobře a co špatně. Musíme to poté hodit za hlavu. Příští kolo v Mladé Boleslavi musíme podat diametrálně odlišný výkon než nyní, jestli chceme pomýšlet na nějaký úspěch," uzavřel na fkjablonec.cz Považanec.

Slavia a Slovácko mají větší šanci postoupit, než se zdá. Jejich soupeři už nevzbuzují obavy jako dříve

Zdroj: fkjablonec.cz