eFotbal

Nehrají dost dobře, aby mohli vyhrát ligu, myslí si Neville o hře Ronalda a spol.

Nehrají dost dobře, aby mohli vyhrát ligu, myslí si Neville o hře Ronalda a spol.
Nehrají dost dobře, aby mohli vyhrát ligu, myslí si Neville o hře Ronalda a spol.Flashscore
Hvězdami nabitý Manchester United podle legendy klubu Gary Nevilla nehraje dobře jako tým a pokud chce v letošní sezóně oslavit titul, měl by výrazně přidat. Neville to řekl po dvou porážkách, které Rudí ďáblové utrpěli v uplynulém týdnu s West Hamem a Aston Villou.
Reklama
Reklama

I když momentálně ztrácí klub z Old Trafford na vedoucí Liverpool pouhý bod, můžou ho podle Nevilla ztracené body v boji o titul pořádně mrzet. Ten se totiž domnívá, že po letních příchodech Jadona Sancha, Raphaela Varaneho a Cristiana Ronalda musí v příštích 18 měsících klub získat nějakou pořádnou trofej. „Říkal jsem to, i když vyhráli, i když dával góly Cristiano Ronaldo. Nehrají dost dobře jako tým, aby z mého pohledu mohli vyhrát ligu. Jako tým zkrátka nehrají dobře,“ cituje Skysports slova bývalého obránce.

„Musí se dát dohromady jako tým. Musí začít definovat styl hry. Pak teprve začnete dosahovat na požadované výsledky, i když nehrajete dobře,“ uvedl dále Neville. „Pokud podepíšete Edinsona Cavaniho, Bruna Fernandese, Ronalda, Varaneho, Sancha... musíte v následujících 12 až 18 měsících vyhrát nějakou trofej. V této nebo v příští sezóně se to musí povést. Je tady Ronaldo. To je důvod, proč přišel,“ varoval někdejší reprezentant Albionu s tím, že i z tohoto důvodu bylo vypadnutí s West Hamem v Anglickém ligovém poháru špatné. „Tohle je jedna z trofejí, kterou mohli vyhrát. Vlastně jsem tuto trofej viděl jako odrazový můstek pro týmy, které byly opravdu úspěšné,“ dodal k nepříliš ceněné anglické trofeji.

„Pep Guardiola i José Mourinho, jedni z nejúspěšnějších manažerů posledních 20 let, získali tuto trofej jako svůj odrazový můstek v Anglii. Sir Alex Ferguson ji také vyhrál v roce 2006. O dva roky později jsme byli ve finále Ligy mistrů a vyhráli jsme ji. Byla to první skutečná trofej pro Ronalda či Wayna Rooneyho,“ připomněl dále Neville, kterého děsí i nečitelná hra jeho bývalého klubu. „Když vidím Manchester City, jak tvoří hru, vím, co se stane. To stejné platí u Liverpoolu. U Manchesteru United ale nikdy netuším, co se stane,“ zakončil své hodnocení.

Zdroj: Skysports.com

Ambiciózní projekty, které nevyšly. Kde jsou Drnovice, Blšany nebo Hlavice teď?