eFotbal

Nejblyštivější klenoty Latinské Ameriky, které kdy bylo možné sledovat na Ostrovech v akci

Nejblyštivější klenoty Latinské Ameriky, které kdy bylo možné sledovat na Ostrovech v akci
Nejblyštivější klenoty Latinské Ameriky, které kdy bylo možné sledovat na Ostrovech v akciFlashscore
Jižní Amerika je líhni fotbalových talentů a od roku 1992 bylo možné spatřit i celou řadu z nich v akci na Ostrovech v rámci Premier League. Začlenění těchto legionářů bylo pozvolné, ale první jména přesvědčila tamní kluby o tom, že tato cesta má budoucnost. Podívejme se na kvintet hvězd z Latinské Ameriky, který zanechal v Anglii nejčitelnější stopy.
Reklama
Reklama
5) Alisson Becker (Liverpool)

Neotřesitelná jednička Liverpoolu zamířila na Anfield Road v létě roku 2018 z AS Řím za 66,8 milionů liber. Tato investice se Liverpoolu vyplatila, neboť brazilský gólman byl u celé řady vítězných momentů a podílel se na nich svými skvělými zákroky. Dvojnásobný vítěz Zlaté Rukavice odchytl za Reds doposud 136 zápasů, ve kterých si připsal 64 čistých kont.

4) Fernandinho (Manchester City)

Během posledních pěti let se Liverpool na Ostrovech přetahuje o trofej v Premier League s Manchesterem City, ale výběr z Etihad Stadium je na tom o poznání lépe. Stratég Pep Guardiola dokázal vytvořit silnou páteř týmu, ve které figuroval také defenzivní štít Fernandinho. I tento brazilský legionář byl klíčem k úspěchu a od svého příchodu ze Šachtaru Doněck odehrál za Citizens 264 ligových zápasů. Velkou měrou se podílel na pěti trofejích v Premier League. Jeho elegance už ale bude v další sezóně aktuálnímu mistrovi chybět.

3) Carlos Tévez (West Ham, Manchester United, Manchester City)

Někdejší argentinský reprezentant zanechal na Ostrovech výraznou stopu hned napříč třemi kluby. Carlos Tévez byl znám svou rychlostí v koncovce a cit pro zakončení, na které nešlo příliš reagovat. Někdejší postrach všech obran v Premier League na sebe několikrát strhl pozornost i mimo trávníky, třeba když ukázal záda Rudým ďáblům a vrhl se do náruče městského rivala Citizens.

2) Luis Suárez (Liverpool)

Uruguayský kanonýr se do historie tohoto sportu zapíše jako jeden z nejlepších střelců své generace. Uspěl na každé adrese, na kterou přišel a jedno z nejlepších období jeho kariéry byla léta strávená na Anfield Road. V letech 2011 až 2014 patřil k tomu nejlepšímu, co mohla Premier League nabídnout a prošly mu i excesy, během kterých pokousal některé své soupeře. Jediného, čeho může Suárez zpětně litovat, že mu jen o kousek unikl mistrovský titul.

1) Sergio Agüero (Manchester City)

Všechna výše zmíněná jména zůstala ve stínu argentinského útočníka, který se nesmazatelnou stopou zapsal do historie Premier League. Dlouholetá opora Manchesteru city dokázala během dekády pomoci svému týmu k zisku celé řady trofejí. Na Ostrovy zamířil  Agüero z Atlética Madrid a nákup za 35 milionů liber se rozhodně vyplatil. Legendární je obrat proti QPR, kdy jeho trefa rozhodla o zisku mistrovského titulu po dlouhých 54 letech.

Zdroj: sportskeeda.com