eFotbal

Nejdražší mladíci planety, jimž ještě pořád nebylo ani dvacet?

Nejdražší mladíci planety, jimž ještě pořád nebylo ani dvacet?
Nejdražší mladíci planety, jimž ještě pořád nebylo ani dvacet?Flashscore
I když se Adamu Hložkovi v poslední době zvýšila cena na současných 19 milionů eur, mezi deset nejdražších teenagerů současnosti má pořád hodně daleko.
Reklama
Reklama

První desítku ostatně uzavírá štítový záložník Ajaxu Amsterdam a adidasem sponzorovaný klient super agenta Mino Raioly Ryan Gravenberch, jehož soudobá hodnota se pohybuje okolo 33 milionů eur, což je pořád rozdíl 14 milionů eur.

Největší zastoupení v TOP 10 má bundesliga a to hned čtyři jedince. Jak Jude Bellinghama a Giovanni Reynu z Borussie Dortmund, tak Floriana Wirtze z Bayeru Leverkuen a Jamal Musialu z Bayernu Mnichov.

Samotný vrchol opanuje jeden z nejvytíženějších borců dneška, čerstvě devatenáctiletý středopolař Barcelony Pedri Gonzáles, jehož cena 80 milionů eur ho v celkovém pořadí staví na patnáctou pozici.

Španělský reprezentant dokonce v tomto směru o dvacet milionů eur "poráží" i svého týmového kolegu z Camp Nou Ansu Fatiho, o němž se mluví nejméně o rok déle.

Nejdražší teenageři současnosti:

1. Pedri (Barcelona) - 80 milionů eur2. Jude Bellingham (Dortmund) - 75 milionů eur3. Florian Wirtz (Leverkusen) - 70 milionů eur4. Ansu Fati (Barcelona) - 60 milionů eur5. Eduardo Camavinga (Real) - 55 milionů eur6. Jamal Musiala (Bayern) - 55 milionů eur7. Giovanni Reyna (Dortmund) - 42 milionů eur8. Nuno Mendes (Paris Saint-Germain) - 40 milionů eur9. Karim Adeyemi (Salzburg) - 35 milionů eur10. Ryan Gravenberch (Ajax) - 33 milionů eur

11 špičkových hráčů Fortuna:ligy, jimž v průběhu letošního podzimu klesla tržní cena?

Zdroj: transfermarkt.com