eFotbal

Nejgólovější středopolaři současné Serie A? Barák ukazuje záda i hvězdám Lazia, Interu či Atalanty

Nejgólovější středopolaři současné Serie A? Barák ukazuje záda i hvězdám Lazia, Interu či Atalanty
Nejgólovější středopolaři současné Serie A? Barák ukazuje záda i hvězdám Lazia, Interu či AtalantyFlashscore
V současné Serii A se sice pořád najde osm hvězd, které vstřelily v probíhající sezoně 2021/2022 více branek než český reprezentant Antonín Barák (zdravíme Immobileho, Vlahoviče, Abrahama, Džeka a spol.), nicméně i ikona Hellasu Verona má své prvenství...
Reklama
Reklama

Pakliže by se počítaly góly pouze středopolařům, sedmadvacetiletý záložník s minulostí v Udinese či Lecce by byl na čele žebříčku.

Pro někdejšího fotbalistu Příbrami, Vlašimi i Slavie jde o nejpovedenější sezonu kariéry. Tím spíš, že si stanovil střelecké maximum již po devatenácti vystoupeních v základní sestavě a svůj osobní rekord tak může dál vesele navyšovat.

Vytáhlý špílmachr, jenž byl v posledních týdnech spojován i s několika anglickými značkami, tak k tomuto datu zastiňuje i známé tváře jako Milinkovič-Savič z Lazia, Pašalič z Atalanty, Candreva ze Sampdorie Janov či Calhanoglu z Interu Milán.

Barák je mimochodem v tuto chvíli díky cenovce 16 milionů eur čtvrtým nejdražším Čechem na trhu, s tím, před ním jsou pouze Souček, Schick a Hložek. Na apeninský poloostrov přitom přicházel z Edenu "jen" za 3 miliony eur.

Nejgólovější záložníci Serie A k 16. 2. 2022:

1. Antonín Barák (27 let, Verona) - 92. Sergej Milinkovič-Savič (26 let, Lazio) - 83. Mario Pašalič (27 let, Atalanta)4. Antonio Candreva (34 let, Sampdoria) - 75. Hakan Calhanoglu (28 let, Inter) - 6

Matějů pokračuje v Itálii. Kde bude působit po odchodu z Brescie?

Zdroj: soccerway.com