eFotbal

Nejhodnotnější hráči obou pražských “S“. Na čele je fotbalista, za něhož nic nedostanou. Co ti další?

Nejhodnotnější hráči obou pražských “S“. Na čele je fotbalista, za něhož nic nedostanou. Co ti další?
Nejhodnotnější hráči obou pražských “S“. Na čele je fotbalista, za něhož nic nedostanou. Co ti další?Flashscore
Oba celky mají kádry nabité od stropu až dolů, kvalita je tam obrovská. Anebo ne? Optikou toho, aby Slavia či Sparta mohly třeba už v létě vydělat truhlu plnou zlaťáků, to až taková sláva zas není. Ternem by jednou mohl být Christos Zafeiris, možná i Tomáš Čvančara, jejich cena ale musí ještě stoupnout. Do přehledu šesti nejhodnotnějších fotbalistů obou pražských “S“ dle specializovaného webu transfermarket.com se ani jeden z nich nedostal. Kteří ale ano? A jak důležitou roli asi sehrají v sobotním derby na Letné?
Reklama
Reklama
Peter Olayinka (SK Slavia Praha) - 6 milionů eur

Šest milionů eur, tedy okolo 140 milionů korun. Taková je podle Transfermarketu tržní cena ofenzivního univerzála Petera Olayinky. Smutné je, že Slavia z těch peněz už nic neuvidí. Sedmadvacetiletý Nigerijec totiž v létě po vypršení smlouvy Eden opustí. Přesídlí do Crvené Zvezdy, s níž se na angažmá domluvil již v zimě. Kvůli disciplinárnímu trestu navíc nenastoupí ani do sobotního derby. Slavia sice chtěla dosáhnout jeho omilostnění, nakonec svou žádost ale stáhla. Nemělo by to smysl. Stejně jako několik dalších hráčů z týmu totiž Olayinka onemocněl.

Foto: SK Slavia Praha

Tomáš Holeš (SK Slavia Praha) - 5 milionů eur

Nemoc infekčního charakteru postihla i Tomáše Holeše, jehož případná absence bude Slavii bolet ještě víc. Pro trenéra Jindřicha Trpišovského se stal nepostradatelným. Na pozici defenzivního štítu nemá v lize konkurenci, navíc dokáže zastat i post stopera. Jeho tržní cena dle transfermarket.com? Pět milionů eur.

Foto: SK Slavia Praha

Ladislav Krejčí ml. (AC Sparta Praha) - 4,5 miliony eur

I když má Sparta momentálně pod smlouvou hned Krejčí a oba se paradoxně jmenují Ladislavové, důležitý je pouze jeden a sice třiadvacetiletý kapitán s přezdívkou "LK37", který je právě teď nejproduktivnějším obráncem celé FORTUNA:LIGY, ve které se během jedenácti vystoupení v sezoně prosadil hned osmkrát. Trojnásobný reprezentant Česka měl nabídky ze zahraničí už v minulosti a jakmile jednou opustí epet ARENU, nepochybně půjde o částku, jež přesáhne 100 milionů korun. Smlouvu s letenským "S" má do léta 2025.

Foto: AC Sparta Praha

[b]Ondřej Lingr (SK Slavia Praha) – 4 miliony eur

Deset gólů a čtyři asistence. Takovou vizitku nemá v této ligové sezoně jen Olayinka, ale také Ondřej Lingr. Vyhlášený rychlík, kterého pro změnu trápí zranění. Pokud na Letné nenastoupí ani on, bylo by to pro hosty už kritické. Navíc by mohlo jít o jedno z jeho posledních derby. Čtyřiadvacetiletý fotbalista touží po lasu z ciziny, v zimě ho Slavia nepustila do Panathinaikosu Atény. Jelikož mu ale končí za rok smlouva, v létě bude jeho odchod nejspíš hodně aktuální.

Foto: SK Slavia Praha

[b]Lukáš Provod (SK Slavia Praha) - 3,5 milionů eur

Zatímco tržní cena norského dravce Christose Zafeirise činí podle Transfermarketu zatím pouze 1,5 milionu eur, ta Lukáše Provoda je o dva miliony vyšší. Kdyby ho citelně nezbrzdilo zranění, byla by to jistě ještě zajímavější částka. Do své bývalé formy se totiž stále nedostal, jeho případný transfer tak není na pořadu dnes. Nejdřív se musí zase rozjet, nejlépe už v neděli.

Foto: SK Slavia Praha

Oscar Dorley (SK Slavia Praha) - 3,5 milionů eur

Stejná cenovka jako na Provodovi visí i na Oscaru Dorleym. Čtyřiadvacetiletý šikula s výtečným zrychlením patří mezi hráče, kteří v zápase umí zazářit i vyhasnout, v aktuální sezoně se mu zatím příliš nedaří. Nastoupil k 16 zápasům a připsal si tři asistence, na gól čeká. Očekávaných 3,5 milionů eur (přibližně 80 milionů korun) by teď za něj dal jen málokdo.

Foto: SK Slavia Praha

Jan Kuchta (AC Sparta Praha) – 3,2 milionů eur

Chybí vám ve výčtu nějaký ten sparťan? Tady ho máte. A asi nepřekvapí, že nejhodnotnějším playerem Letenských je pohledem Transfermarketu reprezentant Jan Kuchta, jenž se na jaře rozehrál do skvělé formy. Bohužel Spartě tak úplně nepatří. Je kmenovým hráčem ruského Lokomotivu Moskva, kam by za něj Sparta musela v létě poslat sto milionů. Nejspíš to udělá, byť jeho skutečná hodnota je prý nižší. A to zhruba o 25 milionů korun.

Foto: AC Sparta Praha