eFotbal

Nejhorší nákupy City posledních pěti let aneb Kdo se nedokázal přizpůsobit životu pod Guardiolou?

Nejhorší nákupy City posledních pěti let aneb Kdo se nedokázal přizpůsobit životu pod Guardiolou?
Nejhorší nákupy City posledních pěti let aneb Kdo se nedokázal přizpůsobit životu pod Guardiolou?Flashscore
Manchester City utratil za posledních deset let více financí než kterýkoli jiný tým v Premier League. Nešlo se ale domnívat, že každý posilování kádru se setká s kýženým efektem. Našly se i nákupy, které na  Etihad Stadium nezafungovaly. Již pět let tam vládne železnou rukou Pep Guardiola a ne každý se dokáže přizpůsobit životu pod jeho taktovkou. Podívejme se na jména, která přišla do Manchesteru s velkým očekáváním, ale nedokázala jej naplnit.
Reklama
Reklama
4) Eliaquim Mangala

Na Etihad Stadium dorazil o dva roky dříve než Guardiola za tehdejší rekordní poplatek za obránce. Mangala vyšel Citizens 40,5 milionů liber, ale jeho výkony v barvách FC Porto vzbuzovaly pozornost širokému zástupu zájemců. Francouzský legionář po příchodu nového trenéra nedokázal vzbudit potřebu jej mít v sestavě, což vedlo k postupnému vystrnadění. Trvalý odchod Mangala učinil v roce 2019 do Valencie, kde předtím i hostoval.

Foto: instagram.com/eliamangala

3) Wilfried Bony

Legionář z Pobřeží slonoviny dobře známý českému publiku díky své minulosti v pražské Spartě. Bony  Wilfried nakoukl i do zámožného klubu z Manchesteru, ale nedokázal v něm vynikat jako předtím v Arnhemu či Swansea. Na Etihad Stadium zaznamenal ve 46 pouhých 11 branek a prakticky si pod Guardiolou nezahrál. Samotného hráče to v rozhovorech několikrát mrzelo, ale zároveň chápal, že nezapadal do konceptu slavného stratéga. Momentálně je bez angažmá a proslýchá se, že by se na Ostrovy mohl vrátit, jen do nižší soutěže.

Foto: facebook.com/BonyWilfriedOfficial

2) Benjamin Mendy

Když Monako v roce 2018 ovládlo Ligue 1, strhla se hotová mánie po členech úspěšného kádru. Talentovaný francouzský obránce Benjamin Mendy putoval za obrovský poplatek 51,75 milionů liber přes kanál La Manche s velkým potenciálem a očekáváním ze strany nového zaměstnavatele. Příliš prostoru ale na Etihad Stadium nedostal, ačkoliv tam působí dodnes. Vinou častých hrubých chyb si dvířka do základní sestavy zabouchl sám.

Foto: instagram.com/benmendy23

1) Danilo

Velmi rozporuplné dojmy zanechal brazilský pravý obránce s chutí pomáhat i směrem do ofenzivy. Danilo byl stejně jako Mangala sledován již v Portu, ale na hráčském trhu byl rychlejší Real Madrid. Po dvou letech na Santiago Bernabéu přeci jenom zamířil na Ostrovy a upsal se Citizens. Od prvních zápasů ale bylo jasné, že se zřejmě členem základní sestavy nestane. Jeho nekonzistentní výkony a slabší herní vytížení nakonec vedly k tomu, že v létě 2019 zamířil do Juventusu.

Foto: instagram.com/daniluiz2

Zdroj: sportskeeda.com