eFotbal

Nejlepší by bylo vyhrát pět nula a mohli bychom si pískat, znělo po zápase s Brestem z Plzně

Nejlepší by bylo vyhrát pět nula a mohli bychom si pískat, znělo po zápase s Brestem z Plzně
Nejlepší by bylo vyhrát pět nula a mohli bychom si pískat, znělo po zápase s Brestem z PlzněFlashscore
Střelec prvního plzeňského gólu Pavel Šulc a kapitán týmu ze Štruncových sadů Jakub Brabec hodnotili bezprostředně po úvodním utkání druhého předkola Konferenční ligy pro Českou televizi zápas s běloruským Dynamem Brest.
Reklama
Reklama

„Já nevím, jestli to byl zápas rozdílných poločasů. První jsme ovládli, hráli jsme dobře, šlo nám to, drželi jsme balón, dařilo se nám přenášet míč,“ řekl v pozápasovém rozhovoru pro Českou televizi střelec prvního plzeňského gólu Pavel Šulc. „Ten druhý poločas… Nevím, jestli ten tlak na nás dolehl, ale neřekl bych, že nás Bělorusové přehrávali. Spíš asi trochu nervozita. Z jejich strany jednoduchá hra. Z naší strany se to potom už zjednodušilo. Asi bych neřekl zápas dvou poločasů, ale v tom druhém jsme nebyli tak dominantní, jako v tom prvním,“ přemýšlel bezprostředně po zápase.

„Hraje se na dva zápasy, každý gól se počítá. Dobře že už není to pravidlo o tom venkovním gólu, to by nám to trochu zkomplikovalo to venkovmí utkání, ale nejlepší by bylo to tady vyhrát pět nula a mohli bychom si pískat. Ale vedeme 2:1. Jdeme do dalšího zápasu, vyhrajeme ten druhý zápas,“ řekl odhodlaně s tím, že v prvním ostrém utkání sezóny osobně neměl žádný problém. „První poločas jsem se cítil dobře. Druhý poločas jsem nebyl tolik u toho míče, ale řekl bych, že jsem se cítil dobře,“ hodnotil.

To podle kapitána Plzně Jakuba Brabce plzeňští fotbalisté úplně nevěděli, co od zápasu očekávat. „Bylo první utkání téhle sezóny. Moc jsme ani nevěděli, co čekat od soupeře. Samozřejmě jsme se připravovali dle nějakého videa, ale jsem rádi, že jsme vyhráli,“ hodnotil zápas obránce celku z Doosan Arény.

„Myslím si, že se nám trošku vymstilo, že jsme šli za tím třetím gólem. Nepovedlo se nám to na začátku té druhé půle. Pak už to bylo trošku v křeči, že jsme neproměnili nějaké šance. Když se nám to nepovedlo, tak jsme se to na konci té druhé půle snažili už udržet, abychom vyhráli a měli dobrý výsledek do té odvety,“ dodal Brabec pro Českou televizi.

Zklamání na úvod Konferenční ligy: Plzeň se utrápila k výhře, Slovácko v závěru padlo