eFotbal

Nejlepší německá esa, která ve své historii nabídla ostrovní Premier League

Nejlepší německá esa, která ve své historii nabídla ostrovní Premier League
Nejlepší německá esa, která ve své historii nabídla ostrovní Premier LeagueFlashscore
Ostrovní Premier League se těší přízni po celém světě již dlouhé roky. Kolébka našeho milovaného sportu disponuje skvělými hráči, kteří na tuto adresu míří z celého světa. Není proto žádným překvapením, že svou stopu zde zanechali i legionáři z Německa. Tato evropská reprezentační velmoc těžila při svých triumfech na mezinárodních turnajích i z toho, že její hráči sbírali cennou herní praxi právě v Anglii. Podívejme se na nejlepší německá esa, která ve své historii nabídla Premier League.
Reklama
Reklama
5) Jens Lehmann

Lehmann strávil v Arsenalu pět let v letech 2003 až 2008. Pro mnohé fanoušky Gunners se jedná o nezapomenutelnou tvář, možná i o nejlepšího brankáře, kterého londýnský klub v tomto století měl. Neotřesitelná součástka základní sestavy měla na svém kontě skvělé momenty, ale i několik černých kaněk. Příkladem může být vyloučení finále Ligy mistrů v roce 2006 proti Barceloně, což v podstatě Arsenal stálo trofej. Po svém odchodu v roce 2008 se ještě jednou krátce vrátil v roce 2011. V barvách Kanonýrů získal jeden titul v Premier League a jeden v FA Cupu.

4) Leroy Sané

Produkt mládežnické akademie Schalke strávil na ostrovech několik let ve službách Manchesteru City. Po poněkud vlažném startu se postupem času etabloval v jedno z nejlepších křídel ligy. S Citizens získal dva tituly v Premier League, jeden FA Cup a dva Ligové poháry. Ve 134 zápasech vstřelil 37 branek a přidal 46 asistencí. Nakonec se ale v roce 2020 rozhodl vrátit do rodné země a přijmout výzvu v podobě angažmá u Bayernu Mnichov.

3) Michael Ballack

Někteří fanoušci jsou toho názoru, že Michael Ballck přicházel na Stamford Bridge ji čase, kdy měl svá nejlepší kariérní léta již za sebou. To však nebylo překážkou tomu, aby byl s Chelsea úspěšný a zanechal zde výraznou stopu. S londýnským klubem získal titul v Premier  League, dva FA Cupy a nakoukl také do finále Ligy mistrů. Všestranně nadaný záložník disponoval ránou jako hrom a brankáři se před ním museli mít na pozoru i z větší vzdálenosti. Za Blues nakonec odehrál 167 zápasů a připsal si 25 gólů a 24 asistencí.

2) Mesut Özil

Jeden z nejkreativnějších a technicky nejnadanějších tvůrců hry, kteří byli ozdobou Premier League. Arsenal jej podepsal v roce 2013 z Realu Madrid a v té době byl Özil na vrcholu. V sezóně 2015/16 vykázal 19 asistencí, což z něj udělalo druhého nejlepšího přihrávače v historii soutěže. Ve své době bbyl nezastavitelný a pro Gunners nepostradatelný. Trofejí ale v Londýně moc neposbíral a všeho všudy to dalo jen na tři FA Cupy. V 254 zápasech vstřelil 44 gólů a přidal 77 asistencí.

1) Ilkay Gündogan

O svém talentu dal prvně výrazně vědět v barvách Dortmundu, ale zásadním momentem byl přesun na Ostrovy. V posledních dvou sezónách v Manchesteru City skutečně ukázal extratřídu a stal se pro anglického mistra nepostradatelnou součástkou a výraznou osobností v cestě za trofejemi. Na Etihad Stadium získal již čtyři tituly v Premier League, čtyři Ligové poháry a jeden FA Cup. Pep Guardiola v něm má lídra, který se nebojí vzít odpovědnost do vlastních rukou.

Zdroj: sportskeeda.com