eFotbal

Nejlepší posila je zdarma aneb pět nejcennějších volných agentů současnosti

Nejlepší posila je zdarma aneb pět nejcennějších volných agentů současnosti
Nejlepší posila je zdarma aneb pět nejcennějších volných agentů současnostiFlashscore
Zimní přestupové okno se pro většinu fotbalových soutěží otevře až v lednu, řada manažerů už nyní přepočítává sve zdroje na posily. Na trhu jsou ale už nyní k dispozici hráči, jejichž příchod nebude stát ani jediné euro. Takzvaní volní agenti. Jaká je aktuálně pětice těch nejcennějších?
Reklama
Reklama
Clement Grenier (3 miliony eur)

Odchovanec Olympique Lyon, který hrál naposledy za Rennes a v minulosti i třeba za římské AS, má téměř dvě stovky startů ve francouzské Ligue 1 a devět odkopaných zápasů v Lize mistrů. Po skončení smlouvy letos v létě dlouho jednal z francouzskými a německými týmy. S těmi se ovšem nakonec nedohodl a nyní trénuje s juniorkou “svého” mateřského týmu, ve kterém by v budoucnu rád ukončil kariéru.

Fernando (3 miliony eur)

Když před deseti lety s brazilskou juniorkou vyhrál MS do 20 let maloval si asi i s Casemirem, Coutinhem nebo Oscarem zářivější budoucnost. Osud nicméně brazilského defenzivního záložníka zavál nejprve na Ukrajinu do Šachťaru Doněck, poté do Sampdorie a Spartakt Moskva. Za Brazilce, který si zahrál dokonce i v Číně (Beijing Guonan), zaplatily během jeho kariéry za něj kluby celkem už téměř 50 milionů eur. Nyní je ale k dispozici zdarma. Jednat má údajně o návratu do Ruska.

Oscar Romero (3,5 milionů eur)

Devětadvacetiletý paragualský reprezentant se po dvou letech nedokázal dohodnout na prodloužení smlouvy v argentinském San Lorenzu a už půl roku hledá nové působiště. Z minulosti má zkušenosti z Číny i španělské La Ligy. Jeho produktivita v Argentině - jako ofenzivní záložník v 55 zápasech vstřelil 10 gólů a u devíti asistoval - a stále relativně perspektivní věk by mu měly pomoci s nalezením další štace.

Paulinho (5 milionů eur)

V roce 2013 to byla jedna z velkých posil, do které Tottenham investoval část peněz stržených za Garetha Balea. Stejně jako Roberto Soldado, Erik Lamela nebo Etienne Capoue své předpoklady ve Spurs nenaplnil a dva roky po příchodu utekl do čínského Evergrande. Poté ještě zaznamenal epizodu v Barceloně. Velký příslib, se kterým šel přes Atlantik do Evropy, však nikdy nenaplnil. Po propuštění s Al Ahlí nyní má třiatřicetiletý záložník údajně plánovat návrat do Brazílie.   

Angel Romero (5 milionů eur)

Dvojče dříve zmíněného Oscara postihl úplně stejný osud. V San Lorenzu nedokázal prodloužit a ocitl se bez angažmá. Chvíli to vypadalo, že by mohl dostat prestižní smlouvu v Barceloně, která tímto způsobem chtěla rozšířit kádr s nulovými finančními náklady, ovšem transakci se nepodařilo dotáhnout.  A levé křídlo s devíti góly v paraguayské reprezentaci si tak musí na další profesionální zápas ještě chvíli počkat.

Zdroj: Sportskeeda