eFotbal

Nejlepší střelci Serie A? Ronaldo má v cestě za první cenou Capocannoniere nejspíše jen jednoho konkurenta

Nejlepší střelci Serie A? Ronaldo má v cestě za první cenou Capocannoniere nejspíše jen jednoho konkurenta
Nejlepší střelci Serie A? Ronaldo má v cestě za první cenou Capocannoniere nejspíše jen jednoho konkurentaFlashscore
Italská Serie A právě vrcholí a kromě velmi vyrovnaného boje o ligový titul také nejlepší střelci předních týmů soutěží o cenu Capocannoniere, která je každoročně udělována útočníkovi s nejvíce góly v jedné sezóně italské ligy. Kdo k ní má momentálně nejblíže?
Reklama
Reklama
1. Cristiano Ronaldo - 20 branek

Ronaldo je v Itálii momentálně třetí sezónu a ve svých prvních dvou sezónách byl produktivní dost, ani jednou to ale na cenu nestačilo. V prvním roce jej předčil Fabio Quagliarella, ve druhém zase Ciro Immobile. Na potřetí by to ale vyjít mohlo. Paradoxně zrovna v době, kdy se Juventusu moc nedaří, Ronaldo ale střílí branky o sto šest, tým táhne a jeho absence je vždy citelně znát. Ligu možná letos Juventus nevyhraje, alespoň na tuhle trofej by si ale Ronaldo sáhnout mohl.

2. Romelu Lukaku - 18 branek

U toho ale Ronaldo musí doufat, aby mu forma vydržela a aby trochu brzdil Romelu Lukaku. Momentálně je to totiž právě on, kdo má k prvnímu místo nejblíže. Na Ronalda ztrácí momentálně pouze dva góly a to se dá vždy dohnat během jednoho víkendu. Jeho Inter Milán momentálně společně s městským rivalem patří k největším favoritům na zisk Scudetta, je ale otázka, zda jim forma vydrží. Byl by to jejich první ligový titul od roku 2010, kdy je vedl José Mourinho.

3. Luis Muriel - 15 branek

Pět branek na Ronalda momentálně ztrácí Luis Muriel, jako tahoun Atalanty Bergamo ale i přesto má šanci tuto trofej získat. Kromě toho, že se soustředí na osmifinálovou odvetu Ligy mistrů proti Realu Madrid, letos jeho tým i on řádí i v italské lize. Zatím to vypadá, že by se tým mohl potřetí v řadě kvalifikovat do Ligy mistrů, loni to dotáhli až do čtvrtfinále, kde nakonec podlehli Paris Saint-Germain, letos o účast v nejlepší osmičce bude muset zabojovat na madridském San Bernabeu.

4. Ciro Immobile a Zlatan Ibrahimovič - 14 branek

Dvě slavná jména a držitelé této trofeje v minulosti. Immobile se stal Capocannoniere loni, kdy Ronalda předčil a Lazio dotáhl do Ligy mistrů, Ibrahimovič se jím stal dříve dokonce dvakrát, v dresu AC Milán i v dresu Interu. Itálii opustil a působil v Paříži, Manchesteru a Los Angeles, nyní je ale zpátky a ve svých devětatřiceti letech je nejproduktivnějším hráčem Milána, kterému se daří natolik, že by mohl získat první titul od roku 2012 - i tehdy u toho byl právě Zlatan.

zdroj: Livesport