eFotbal

Nejlepší střelecká esa současnosti: V elitní pětce chybí jména jako Ronaldo, Messi, Mbappé či Neymar

Nejlepší střelecká esa současnosti: V elitní pětce chybí jména jako Ronaldo, Messi, Mbappé či Neymar
Nejlepší střelecká esa současnosti: V elitní pětce chybí jména jako Ronaldo, Messi, Mbappé či NeymarFlashscore
Počet vstřelených gólů určuje vítěze. To je základní pravidlo, které v našem oblíbeném sportu platí již ode dne nula. Není proto náhodou, že středem pozornosti jsou především útočníci, kteří obstarávají branky. Každá generace nabídne několik zajímavých tváří, které pak u kormidla vystřídají jiní. A jak by vypadala aktuálně nejsilnější pětka? Některé by mohlo překvapit, že v ní chybí jména jako Ronaldo, Messi, Mbappé či Suárez.
Reklama
Reklama
5) Romelu Lukaku

Na Old Trafford se hledal, ale v Interu Milán se našel. Nerazzurri v něm objevili hlavní palebnou sílu, která se výraznou měrou podepsala pod ziskem mistrovského titulu v Serii A. Celkem v 95 zápasech si  Lukaku připsal 64 gólů a 16 asistencí, což oživilo zájem londýnské Chelsea. Nyní se bude belgický legionář snažit přesvědčit na Stamford Bridge, že se mohutná investice opravdu vyplatila.

4) Karim Benzema

Real Madrid se v poslední době pravidelně zbavuje zvučných jmen, ale jakoby se zdálo, že Karima Benzemy se prostě nevzdá. Jeho jméno dlouhé roky bylo spojováno s odchodem ze San Bernabéu, ale francouzský legionář se etabloval v hlavního střelce. Odchovanec Lyonu odehrál již za Bílý balet 558 soutěžních zápasů, ve kterých nastřílel 279 branek a přidal 143 asistencí. S ohledem na letní odchody Ramose a Varaneho by z něj měl být i jasný lídr v kabině.

3) Erling Haaland

Aktuálně asi nejzajímavější mladé jméno na hráčském trhu, které má před sebou zřejmě velmi zajímavou budoucnost. Norský klenot má v područí Dortmund, který jej uvolní jedině za pořádný balík peněz. Navzdory velkému zájmu Manchesteru United bude i v další sezoně pokračovat v barvách žlutočerného bundesligového zástupce. Haaland má zatím v Dortmundu odehraných 60 soutěžních zápasů, ve kterých zaznamenal stejný počet gólů a patnáct asistencí.

2) Harry Kane

Fanoušci Tottenhamu si nepřejí nic jiného než setrvání jejich největší hvězdy. Anglický kapitán Harry Kane je však poslední týdny hojně spojován s Manchesterem City. Přestože se zapojil do tréninkového procesu londýnského klubu, stále ještě může měnit klubové barvy, což se ostatně na Ostrovech předpokládá. Minulý ročník Premier League může hodnotit asi jako svou nejlepší sezonu, neboť ve 35 zápasech nastřílel 23 branek a přidal 14 asistencí.

1) Robert Lewandowski

Polský legionář má za sebou další výbornou sezonu v Bayernu Mnichov, kde působí již od roku 2014. Celkem má na svém kontě v dresu bavorského obra 329 zápasů, ve kterých si připsal 294 gólů a přidal 65 asistencí. Dvaatřicetiletý útočník již získal na této adrese sedm bundesligových trofejí a v jednom případě také ovládl Ligu mistrů. V minulé sezoně překonal rekord Gerda a Müllera a zároveň je druhým nejlepším střelcem v historii nejvyšší německé soutěže.

Zdroj: sportskeeda.com