eFotbal

Nejlepší trenérská esa, která zatím ještě čtyřicet svíček na narozeninovém dortu nesfoukávala

Nejlepší trenérská esa, která zatím ještě čtyřicet svíček na narozeninovém dortu nesfoukávala
Nejlepší trenérská esa, která zatím ještě čtyřicet svíček na narozeninovém dortu nesfoukávalaFlashscore
Trenérské řemeslo již dávno není jen pro služebně starší pány, kteří mohou čerpat ze svých bohatých hráčských kariér či životních zkušeností. V posledním desetiletí je stále větším trendem dávat šanci mladým manažerům i napříč evropskými velkokluby. Podívejme se na nejlepší trenérská esa současnosti, která zatím ještě čtyřicet svíček na narozeninovém dortu nesfoukávala.
Reklama
Reklama
5) Matthias Jaissle (Rb Salzburg)

Nejmladší tvář v tomto seznamu je třiatřicetiletý německý stratég, který na začátku této sezóny převzal otěže rakouského Red Bull Salzburg. Ještě v roli hráče mohl sledovat počínání skvělého stratéga Ralfa Rangnicka v Hoffenheimu a vinou zranění pověsil kopačky již v šestadvaceti letech na hřebík. Salzburg pod jeho vedením zraje jako víno a v minulém týdnu dokázal například v Lize mistrů trápit Bayern Mnichov, který uhrál remízu až v samotném závěru.

4) Rúben Amorim (Sporting CP)

Skvělý tah Sportingu CP, který vedl k ukončení devatenáctiletého čekání na ligový titul. Někdejší stratég Bragy putoval do Lisabonu za 10 milionů eur. Sedmatřicetiletý kouč je jen o týden starší než Cristiano Ronaldo a označován je za nového José Mourinha. Někdejší portugalský reprezentant vykazuje skvělé výsledky a předpokládá se, že by mohl být brzy osloven některou ze zvučných evropských adres.

3) Wayne Rooney (Derby County)

Nejlepší střelec všech dob v barvách Manchesteru United se jeví taktéž jako dobrý stratég. Někdejší anglický reprezentační kapitán vládne v Derby County FC pevnou rukou. Klubu bylo na začátku sezóny odečteno 21 bodů za porušení finančních předpisů, přesto jim trenér ordinuje takovou dávku sebevědomí, že by k sestupu dojít nemělo. I díky tomu bylo jeho jméno před pár týdny spojováno s Evertonem. Šestatřicetiletý kouč nabídku odmítl se slovy, že je pro něj prioritou pomoci Derby County se zachránit.

2) Mikel Arteta (Arsenal)

Bývalý španělský reprezentant měl vždy své kritiky, ale taktéž je nutné podotknout, že mu Arsenal nevěnoval důvěru jen tak. Arteta sbíral zkušenosti na Etihad Stadium pod taktovkou Pepa Guardioly a v Londýně mu bylo přislíben dostatek času pro svou práci. Zatímco letošní ročník Premier League vypadal pro Gunners hrůzostrašně, nyní se nabízí možnost, že by mohla být ve hře účast v Lize mistrů. Devětatřicetiletý kouč by tím získal větší půdu pod nohama.

1) Julian Nagelsmann (Bayern Mnichov)

Toto jméno rezonovalo ve fotbalovém prostředí již delší dobu a Lipsko tušilo, že o svého schopného stratéga přijde. Možností byla německá reprezentace, ale přednost nakonec dostal bavorský gigant, u kterého se počítá jen s úspěchy a cennými trofejemi. Dnes již čtyřiatřicetiletý kouč buduje v Allianz Aréně perspektivní mladý tým, který by neměl být schopný získávat tituly jen v Bundeslize, ale obstát třeba i v Lize mistrů.

Zdroj: sportskeeda.com