eFotbal

Nejmladší specialisté na hattricky v Lize mistrů: V kolika letech zazářili v prestižní milionářské soutěži?

Nejmladší specialisté na hattricky v Lize mistrů: V kolika letech zazářili v prestižní milionářské soutěži?
Nejmladší specialisté na hattricky v Lize mistrů: V kolika letech zazářili v prestižní milionářské soutěži?Flashscore
Liga mistrů je nejprestižnější soutěží v Evropě, která každý rok nabízí ty nejlepší kluby starého kontinentu. Kromě velkých hvězd je možné objevit i mladíky, kteří o sobě teprve budou dávat vědět. Vstřelit hattrick je pro každého útočníka velkým snem, zaznamenat jej pak v Lize mistrů je pro mnohé vytouženou metou, na kterou ne každý dosáhne. Podívejme se na nejmladší autory tří branek v jednom utkání v této milionářské soutěži.
Reklama
Reklama
4) Erling Haaland (19 let a 58 dní)

Přišel, rychle se rozkoukal a neopomenul dávat góly. Norský klenot má celou svou kariéru ještě před sebou, ale již nyní vzbuzuje emoce po celém světě. V barvách Dortmundu září a svému týmu obstarává nemalý počet branek, ale svůj hattrick v Lize mistrů zaznamenal již v barvách RB Salzburg v roce 2019 proti belgickému Genku.

3) Wayne Rooney (18 let a 339 dní)

Zapomenout na ikonického anglického útočníka by bylo v tomto případě trestuhodné. Wayne Rooney zaznamenal na Old Trafford pozoruhodnou kariéru a byl u zisku celé řady cenných trofejí. Někdejší kapitán ostrovní reprezentace se připojil k Rudým ďáblům v roce 2004 a ihned svůj potenciál začal naplňovat. Svůj talent demonstroval v Lize mistrů proti tureckému Fenerbahce, kdy se hattrickem podílel na výsledku 6:2.

2) Rodrygo (18 let a 301 dní)

Poslední dva roky Bílý balet obměňuje svůj hráčský kádr ve snaze zajistit hvězdnou budoucnost týmu i do dalších let. Mezi pár jmen, na kterých by se dalo stavět, že i mladý útočník Rodrygo Goes. Brazilský legionář přišel na San Bernabéu za 45 milionů eur a rozhodně se nejednalo o špatný nákup. Své kvality prokázal v Lize mistrů proti Galatasaray Istanbul hattrickem. Současně tak přeběhl také krajana z PSG Marquinhose a stal se tak nejmladším Brazilcem, který skóroval v této soutěži.

1) Raúl (18 let a 114 dní)

Rodrygo ale není jedinou teenagerskou senzací z tábora španělského královského klubu. Nejmladším střelcem hattricku v historii Ligy mistrů je již téměř 26 let Raúl. Zaznamenal jej během svého třetího zápasu v této prestižní milionářské soutěži a jeho střelecký apetit tehdy odnesl maďarský Ferencváros potupnou porážkou 1:6.

Zdroj: sportskeeda.com