eFotbal

Nejnebezpečnější cizinci české ligy? Nejlepší čísla aktuálně zdobí tyto zahraniční úderníky...

Nejnebezpečnější cizinci české ligy? Nejlepší čísla aktuálně zdobí tyto zahraniční úderníky...
Nejnebezpečnější cizinci české ligy? Nejlepší čísla aktuálně zdobí tyto zahraniční úderníky...Flashscore
Mick Van Buren, Nemanja Kuzmanovič, David Moberg Karslsson i Gigli Ndefe měli v dosavadním průběhu Fortuna:ligy prsty ve čtyřech brankách svých týmů a mezi nejproduktivnější cizince po úvodních deseti kolech tuzemské nejvyšší soutěže nepatří. Kterých sedm zahraničních krajánků si to však o sobě díky dosavadním osobním číslům říci může? Mezi momentálně nejproduktivnější hráče, kteří se nenarodili v České republice, patří tito...
Reklama
Reklama
Nejnebezpečnější cizinci současné české ligy:

1. Ivan Schranz (Slavia) - 8 zápasů, 6 gólů, 2 asistence

Slovenský reprezentant z Edenu sice neodehrál úplně všechno (dohromady strávil na hřištích 568 minut čistého času), nicméně i tak se drží na čele kanadského bodování se šesti vstřelenými brankami a dvěma gólovými asistencemi. Průměrně se tedy podepíše pod jeden přesný zásah sešívaného "S" za zápas, což není vůbec špatné. Jestlipak se osmadvacetiletý expres s minulostí ve Spartě, Dukle, Českých Budějovicích i Jablonci prosadí také v sobotu proti Slovanu Liberec?

2. Jean-David Beauguel (Plzeň) - 10 zápasů, 6 gólů, 1 asistence

Ano, Michal Bílek má v Doosan aréně k dispozici i věž Tomáše Chorého, nicméně nezpochybnitelnou ofenzivní jedničkou Viktorie je právě tento devětadvacetiletý Francouz, jenž v minulosti střílel branky jak za Duklu, tak za Zlín. Deset dosavadních vystoupení a 819 odehraných minut se mu podařilo přetavit v šest tref a jedno gólové vybídnutí. Jeho úspěšnost střelby je podle statistik z fortunaliga.cz čtyřicetiprocentní, díky čemuž poráží i vedoucí muže kanadského bodování Schranze (35,3).

3. Paixao da Silva Ewerton (Mladá Boleslav - 10 zápasů, 3 góly, 4 asistence

Brazilský středopolař s pardubickou minulostí sice nepatří mezi největší mladoboleslavské hvězdy, nicméně z kádru náročného trenéra Karla Jarolíma je právě teď nejproduktivnější a v tomto směru zastiňuje jak Milana Škodu, tak Marka Matějovského či Jiřího Skaláka. Kanárek po svém návratu do mateřského celku zařídil sedm branek - tři vstřelil sám a k dalším čtyřem vyzval své spoluhráče. Střeleckých pokusů dosud vygeneroval sedmnáct, což je stejné číslo jako Schranz a o něco lepší cifra, než na jaké je Beauguel. Oproti dvěma zmíněným zkušeným jedincům však kraluje v úspěšných přihrávkách, jichž rozdal už 269.

4. Carlos Eduardo Lopes Cruz Cadu (Pardubice) - 10 zápasů, 1 gól, 5 asistencí

Velmi důležitým článkem současného pardubického souboru je čtyřiadvacetiletý Brazilec Cadu, jenž dorazil na východ Čech z Fluminense de Feira v úvodu loňského roku a okusil jak druhou nejvyšší soutěž, tak Fortuna:ligu, kterou hraje pravidelně druhým rokem. Důvěru od pardubických trenérů dostal ve všech deseti zápasech a doposud vstřelil jednu branku a přidal 5 gólových asistencí. Zapracovat by mohl na střelách na branku, které vygeneroval pouze čtyři. Evidentně je to tedy přihrávkový typ a své kolegy už vyslal i sedmkrát do gólové šance.

5. Ladislav Almási (Baník) - 10 zápasů, 5 gólů, 1 asistence

Dvaadvacetiletý Slovák, který je od říjnového srazu také čerstvým reprezentantem, vstoupil do bojů ve Fortuna:lize nebojácně a důvěru kouče Ondřeje Smetany zatím splatil pěti brankami a jednou asistencí. Je škoda, že se ho kvůli trestu za červenou kartu nebude týkat nadcházející šlágr se Slováckem, ale alespoň nabere čerstvé síly a bude připravený na další program, který ještě v říjnu mimo jiné Baník svede také s lépe postavenou Spartou. Střel na branku si mimochodem Almási připsal už třináct, což je více, než Adam Hložek a o jednu méně, než Jakub Pešek, jenž v této statistice celému peletonu kraluje.

6. Juraj Chvátal (Olomouc) - 8 zápasů, 0 gólů, 5 asistencí

Slovenský exsparťan sice ještě v dosavadním průběhu sezony, v rámci níž odehrál 675 minut čistého času, neskóroval, nicméně díky pěti gólovým přihrávkám je z něj jeden z nejlepších asistentů celé soutěže a hlavní kouč Sigmy Václav Jílek v něm evidentně zažehnul nový oheň. Úspěšných přihrávek rozdal již 248, což je mnohem lepší bilance, než má např. Milan Petržela, Jakub Pešek, Adam Vlkanova či jeden z objevů ročníku Daniel Samek. Jen pár fotbalistů navíc zahrávalo více rohových kopů než on a v pětadvaceti letech po dvou sezonách ve druhé slovenské lize jde o nepochybně velmi úspěšný kariérní restart.

7. Fortune Bassey (České Budějovice) - 4 góly, 1 asistence

Třiadvacetiletý nigerijský rychlík ze Střeleckého ostrova už v minulosti prošel také Ústím nad Labem nebo Vlašimí, ovšem nejlepší čísla kariéry má až na jihu země pod vedením kouče Davida Horejše. Ve Fortuna:lize se zapsal do střelecké listiny čtyřikrát (k tomu přidal i gólové vybídnutí) a trefil se už také v MOL Cupu. V 625 minutách, které od svého nadřízeného dostal, je velmi aktivní, o čemž svědčí i skutečnost, že zařízení soupeře zkoušel ohrozit hned čtrnáctkrát (celkem má 26 střel), díky čemuž je i nad Janem Kuchtou, Václavem Jurečkou, Tomášem Poznarem, Janem Chramostou či Milanem Škodou. Potenciál růstu je pořád velký, tím spíš, že v české lize pořád odehrál jen 16 zápasů a další zkušenosti mu v řešení budoucích útočných akcích nepochybně také prospějí.

Zdroj: fortunaliga.cz