eFotbal

Nejproduktivnějšího obránce současné Fortuna:ligy najdeme až ve druhé polovině tabulky...

Nejproduktivnějšího obránce současné Fortuna:ligy najdeme až ve druhé polovině tabulky...
Nejproduktivnějšího obránce současné Fortuna:ligy najdeme až ve druhé polovině tabulky...Flashscore
Kdo vévodí střelecké tabulce Fortuna:ligy mezi obránci a kdo ze zadáků je v rámci nejvyšší tuzemské soutěže vůbec nejproduktivnější? Odpověď na oba dotazy je stejná a je jí na jihočeském Střeleckém ostrově operující Benjamin Čolič.
Reklama
Reklama

Jak velkou radost z oněch statistik má? "Je to pěkné. Dal jsem dost gólů z penalt, ale počítá se každá branka a je jedno, z jaké situace padla. Nejdůležitější je, že moje produktivita nám často pomohla k zisku bodů. To je pro mě hlavní," ubezpečil v interview pro dynamocb.cz defenzivní specialista z Bosny, jenž má v mužstvu také o devět let mladšího krajana Talovierova.

Byť je jeho doménou obrana, dopředu ho to táhlo vždy. "Celý život jsem hrál ofenzivně. V Bosně jsem nastupoval v jednom z nejlepších klubů celé soutěže, takže jsem musel pomáhat i směrem dopředu," přidal devětadvacetiletý fotbalista, jenž v minulosti prošel Željezničarem či Olympikem Sarajeva.

Exkarvinský borec je pro Dynamo důležitý také tím, že má na starost přímé i rohové kopy. "Prakticky po každém tréninku zůstávám deset až patnáct minut na hřišti a trénuji to. Je nás víc, kdo si je nacvičuje," zaznělo z úst svěřence Davida Horejše, jehož tým už nevyhrál devětkrát po sobě a v tabulce je až jedenáctý.

Zatímco v minulém ročníku se z přímého kopu prosadil několikrát, v této sezoně zatím na branku z oné situace čeká. "Musím přiznat, že jsme zatím ani neměli tolik příležitostí z přímých kopů. Spíše jsme zahrávali z větší dálky nebo ze strany. Ale doufám, že to ještě přijde," zakončil na dynamocb.cz Čolič, jehož chlebodárce půjde opět do akce 17. dubna a to na hřišti Karviné.

Poslední dva ligové ročníky Čoliče:

2019/2020: 28 startů, 2 góly, 6 asistencí2020/2021: 20 startů, 6 gólů, 2 asistence

Zdroj: dynamocb.cz