eFotbal

Nejproduktivnějšího žolíka české ligy najdete Pod Vinicí, respektive v Ďolíčku...

Nejproduktivnějšího žolíka české ligy najdete Pod Vinicí, respektive v Ďolíčku...
Nejproduktivnějšího žolíka české ligy najdete Pod Vinicí, respektive v Ďolíčku...Flashscore
Zaměříme-li se na hráče, kteří v této sezoně Fortuna:ligy zaznamenali nejvíce branek z pozice náhradníků, na čele žebříčku zastihneme odchovance nováčka z Pardubic.
Reklama
Reklama

Je jím jednadvacetiletý forvard David Huf, jenž za áčko východočeského souboru poprvé debutoval před necelými šesti lety - v březnu 2015.

Průlomový je však z jeho strany až právě probíhající ročník 2020/2021, během něhož přetavil 445 poskytnutých minut v pět přesných zásahů a hned čtyři z nich vstřelil v roli žolíka, jenž přišel do hry až v průběhu hru.

Žádný jiný náhradník není v tuto chvíli na domácí prvoligové mapě produktivnější, než právě perspektivní zboží ze stadionu Pod Vinicí, respektive z Ďolíčku.

Druhá pozice zatím patří Michaelu Rabušicovi, jenž jakožto náhradník gólově udeřil třikrát a protože přetavil 6 vystoupení v základní sestavě ve stejný počet branek, lavička náhradníků už by se ho příliš týkat nemusela.

Dvakrát se do střelecké listiny z laviček zapsali také Jean-David Beauguel, Petra Musa, Tomáš Zajíc, Martin Doležal, Lukáš Janošík, Libor Kozák a Roman Haša. Poslední tři jmenovaní skórovali výhradně v rolích střídajících žolíků.

Více podrobných statistik z Fortuna:ligy naleznete zde.