eFotbal

Nejsem moc typ, který chodí pravidelně do města. Buď jsem na klubu, nebo doma, přiznává Sadílek

Nejsem moc typ, který chodí pravidelně do města. Buď jsem na klubu, nebo doma, přiznává Sadílek
Nejsem moc typ, který chodí pravidelně do města. Buď jsem na klubu, nebo doma, přiznává SadílekFlashscore
Dvaadvacetiletý český reprezentant Michal Sadílek zatím může být s letní změnou dresu spokojen. Za Twente Enschede totiž odehrál všech pět dosavadních duelů Eredivisie a žádnou dlouhou adaptaci na nové prostředí nepotřeboval.
Reklama
Reklama

Život v Eindhovenu a Enschede mu přijde podobný. "Nejsem moc typ, který chodí pravidelně do města. Buď jsem na klubu, nebo doma. Jsou to podobná města, kde je hodně studentů a mladých lidí," uvedl v interview pro magazín Gól bývalý záložník Slovanu Liberec.

Tomu s prvními kroky v novém prostředí pomáhal i o rok starší marod Václav Černý. Jak to vůbec vypadá s jeho comebackem? "Do zářijového reprezentačního srazu jsem u Váši bydlel, usnadnil mi tím první týdny. Mohl jsem se soustředit jen na fotbal a v klidu si hledat vlastní bydlení. Pomohl mi také v tom, že mi řekl, jak to v klubu chodí včetně nejrůznějších detailů. Za tři týdny by se měl zapojit do týmového tréninku a bude záležet, jak operované koleno bude snášet zvyšující se zátěž. Pokud vše půjde normálně, tak by měl do konce roku stihnout ještě pár ligových zápasů odehrát," informoval na stránkách gol.cz odchovanec Slovácka.

Jeho tým ze stadionu De Grolsch Veste pro více než 30 tisíc diváků jinak vyhrál v nizozemské lize dvakrát v řadě a vrátil se do první poloviny tabulky. "Před reprezentační přestávkou jsme ztratili body s týmy, se kterými by se nám to stávat nemělo. V létě ale přišlo hodně nových kluků, tak si to postupně herně sedalo. Poslední dva zápasy s dobrými soupeři už vypadaly líp a hlavně se to projevilo i výsledkově," liboval si na portálu gol.cz svěřenec trenéra Rona Janse, jenž v minulosti vládl i v Groningenu, Zwolle či belgickém Standard Lutychu.

V obou zmíněných kláních nastoupil Sadílek jakožto levý bek. Je to pouze výjimečný stav, nebo dlouhodobá varianta na nové adrese? "Je to jen záskok, protože dva kluci chytili v reprezentační pauze Covid, byl tam i dobíhající trest za vyloučení. Proti Vitesse už seděli na lavičce, proto jsem se mohl za příznivého stavu pro nás posunout na poslední čtvrthodinku na středního záložníka, kde se cítím nejlíp a nejplatnější pro tým. Trenér ví, že v případě potřeby zvládnu i záskoky na jiných postech," přidal na gol.cz mladší bratr hvězdy Slovácka.

Ve čtvrtek jde Twente na AZ Alkmaar a v neděli se představí na hřišti Heerenveenu. "Alkmaar moc dobře do této sezony neodstartoval, ale pravidelně hrává v pohárové Evropě. Potřebujeme doma potvrdit výhru nad Vitesse a potom co nejlépe zregenerovat na utkání v Heerenveenu, který se naopak zatím drží na špici tabulky za tandemem Ajax - PSV, abychom i tam udělali dobrý výsledek," uzavřel na gol.cz Sadílek.

Na slavné otce zatím nemají. Na trávnících se zase objevila dvojice Beckham - Neville. Ve třetí lize

Zdroj: gol.cz