eFotbal

Nejslavnější rod? Která dvojice z otců a synů je ta nejlepší?

Nejslavnější rod? Která dvojice z otců a synů je ta nejlepší?
Nejslavnější rod? Která dvojice z otců a synů je ta nejlepší?Flashscore
Ne vždy stačí mít věhlasné jméno. Synové slavných hráčů mají různé kariéry. Někteří je přerostou, jiní zůstanou daleko za očekáváním. Zde je seznam těch nejlepších možných otců a synů.
Reklama
Reklama
Alf-Inge Haaland & Erling Haaland

Otec Erlinga Alf-Inge strávil většinu své kariéry na ostrovech. Nastupoval za Nottingham Forrest, Leeds či Manchester City, na rozdíl od svého syna nastupoval v obraně a záloze. Za norskou reprezentaci nastoupil ke 34 zápasům. Dvacetiletý Erling hrál ve své rodné zemi za Bryne a Molde, které v té době trénoval Solskjaer. V zimě 2019 se stěhoval do rakouského FC Red Bull Salzburg, odkud po roce zamířil střílet góly do Borussie Dortmund a už nyní je jisté, že to nebude jeho poslední štace. Zájem o něj projevují ti nevětší giganti světového fotbalu. Za seniorskou reprezentaci Norů nastoupil k sedmi zápasům, ve kterých šestkrát skóroval.

Zdroj: transfermarkt.com

FOTO: Borussia Dortmund

Peter Schmeichel & Kasper Schmeichel

Legendární dánský brankář Peter Schmeichel je považován za jednoho z nejlepších gólmanů na světě. Pelé ho v roce 2004 zařadil mezi 125 nejlepších fotbalistů. V Dánsku odchytal nejvíce zápasů za Brondby, v Premier League pak za Manchester United. Syn Kasper do seniorského fotbalu nakoukl v roce 2005 v dresu Manchesteru City, kde se přes několik hostování dostal do Notts County, Leedsu a v roce 2011 zakotvil v Leicesteru City, se kterým v sezoně 2015/16 získal senzační premiérový titul klubu v anglické nejvyšší soutěži.

Zdroj: transfermarkt.com

FOTO: Leicester City FC

Cesare Maldini & Paolo Maldini

Jméno Maldini je odjakživa spjato s milánským AC. Cesare Maldini byl italským obráncem a kapitánem AC Milán, za který v letech 1954-1966 odehrál 466 utkání, poté Rossoneri vedl dva roky jako hlavní trenér. Jeho Syn Paolo si v Miláně vedl ještě lépe. Znak klubu měl na hrudi v neskutečných 901 duelů. Svého času byl jedním z nejlepších obránců v historii. Během pětadvacetiletý kariéry nikdy neoblékl jiný dres, vyhrál celkem 26 trofejí.

Zdroj: transfermarkt.com

FOTO: AC Milan

Paolo Maldini & Daniel Maldini

Ve stopách svého dědečka Cesara a otce jde i Daniel Maldini s jedinou rozlišností, že nastupuje na ofenzivních pozicí. Za A-tým Rossoneri zatím devatenáctiletý Ital nastoupil k deseti zápasům, z toho dvakrát proti Spartě v základní skupině Evropské ligy. Překonat svého otce Paola je takřka nemožné.

Zdroj: transfermarkt.com

FOTO: AC Milan

Diego Simeone & Giovanni Simeone

Argentinský trenér ve službách Atlética Madrid měl bohatou kariéru. V rodné zemi hrál za Vélez Sársfield a Racing Club, v Itálii za SC Pisa, Inter Milán a Lazio Řím, ve Španělsku za Sevillu a dvakrát za Atlético Madrid, které od roku 2011 koučuje. Pětadvacetiletý syn Giovanni po přesunu z Argentiny zamířil do Serie A, kde se přes FC Janov a Fiorentinu dostal do Cagliari. Za seniorskou reprezentaci Argentiny nastoupil k 6 zápasům. Zde má zatím navrch otec Diego, který dres rodné země oblékl 106krát.  

Zdroj: transfermarkt.com

FOTO: Atlético de Madrid

Gheorghe Hagi & Ianis Hagi

Gheorghe Hagi je 56letý rumunský záložník, přezdívaný Karpatský Maradona. V Rumunsku i Turecku byl Hagi považován za fotbalového hrdinu. V rodné zemi získal cenu hráč století. Jeho kariéra je nejvíce spjata s Bukureští a Galatasaray Istanbul, nicméně oblékal dres i Realu Madrid či Barcelony. Dvaadvacetiletý syn Ianis momentálně hraje za Rangers FC, v osmifinále EL nastoupil i proti Slavii. Dříve nastupoval za Gent, Fiorentinu ři Viitorul Constanta.

Zdroj: transfermarkt.com

FOTO: Rangers FC