eFotbal

Největší lákadla letošního přestupového léta, která jsou na volné noze a mohou přijít zdarma

Největší lákadla letošního přestupového léta, která jsou na volné noze a mohou přijít zdarma
Největší lákadla letošního přestupového léta, která jsou na volné noze a mohou přijít zdarmaFlashscore
Letní přestupové okno je v plném proudu a některé evropské kluby již vynaložily nemalé částky na podpisy svých nových tváří. Dočkali jsme se již velkých přesunů jako třeba v případě Erlinga Haalanda, Darwina Núñeze, Raheema Sterlinga či Aurliena Tchouameniho. Stále více klubů na mapě starého kontinentu ale využívá angažování hráčů, kterým skončila smlouva, a jsou k mání zdarma. Podívejme se na nejzvučnější jména, které by mohla takto během léta přijmout nové výzvy.
Reklama
Reklama
5) Andrea Belotti

Přestože se nejedná o nejzvučnější jméno mezi útočníky, za poslední dekádu toho má v Serii A nemálo. Upozornil na sebe již v barvách Palerma, ale až v FC Turín prokázal, že by mohl vyslyšet volání i zvučnějších adres. Několik nabídek se objevilo, ale na vině bylo vedení klubu, které chtělo za jeho uvolnění přemrštěnou sumu. Nyní je v osmadvaceti letech bez smlouvy, ale jeho lesk již není takový, jako před pár lety.

4) Juan Mata

Ve svých čtyřiatřiceti letech má již nejlepší období kariéry za sebou, přesto by mohly být jeho zkušenosti stále přínosem. Jeho schopnosti ve středu pole využívali dlouhodobě na Ostrovech a ve španělské reprezentaci.  Smlouva na Old Trafford mu vypršela minulý měsíc, a tak se po téměř deseti letech rozloučil se slavným celkem z Manchesteru. Nyní se předpokládá, že se jeho další kroky budou ubírat do rodné vlasti a několik sezón ještě stráví v tamní La Lize.

3) Edinson Cavani

I ve svých pětatřiceti letech zůstává stále jedním z nejplodnějších útočníků současnosti. Uruguayský legionář stále prokazuje efektivitu před brankou, ale bohužel v Manchesteru United nedostal adekvátní prostor. Podíl na tom měl i příchod Cristiana Ronalda, který jej opět uvrhl do stínu. Edinson Cavani si může vybírat, kam se jeho kroky budou nadále ubírat a kromě zájemců ze Španělska a Itálie se skloňuje také jeho možný návrat do Jižní Ameriky.

2) Jesse Lingard

Svolení hledat si nového chlebodárce dostal již během jara, neboť absolvent akademie Manchesteru United nedokázal v náročné konkurenci Rudých ďáblů obstát. Neznamená to však, že by neměl co nabídnout, což potvrdil během svého hostování ve West Hamu. Aktuálně je bez smlouvy a o svou budoucnost se rozhodně bát nemusí. Zmiňováno je několik zájemců z Evropy, ale také by se mohl přesunout za velkou louži do MLS.

1) Paulo Dybala

Několikaleté partnerství s Juventusem doznalo konce před pár týdny a argentinský reprezentant aktuálně zvažuje, jakou nabídku přijmout. O svou budoucnost se rozhodně bát nemusí a vše nasvědčuje tomu, že setrvá na Apeninském poloostrově. O jeho schopnosti se uchází oba celky z Milána, ale nejblíže je údajně římské AS. Před pár lety jej mnozí označovali za adepta na zisk Zlatého míče, ale poté se lehce vytratil. Neznamená to však, že stále nepatří mezi zajímavé střelce současnosti.

Zdroj: sportskeeda.com