eFotbal

Největší posila Slaive Zafeiris jen na lavičce? Vůbec jsme neuvažovali o tom, že by šel na hřiště, měl jasno Trpišovský

Největší posila Slaive Zafeiris jen na lavičce? Vůbec jsme neuvažovali o tom, že by šel na hřiště, měl jasno Trpišovský
Největší posila Slaive Zafeiris jen na lavičce? Vůbec jsme neuvažovali o tom, že by šel na hřiště, měl jasno TrpišovskýFlashscore
Slavia měla tu čest, když se jako první soupeř představil na nově postaveném stadionu v Pardubicích. Trenér sešívaných Jindřich Trpišovský se po utkání rozmluvil právě o novém stadionu, červené Ousoua, největší posile Christose Zafeirise, ale i výkonu domácích.
Reklama
Reklama

Šestačtyřicetiletý trenér se do Pardubic vrátil snad po dvaceti letech, tehdy se hrála na Xaverově ještě druhá liga. „Zaprvé bych chtěl Pardubicím pogratulovat k novému stadionu. Zaslouží si to, každá novinka v českém fotbale je jen dobře. Jsem tady po tak dlouhé době, na stejném místě, a vypadá to úplně jinak. Chci jim k tomu prostředí, které mají, pogratulovat. Je super, že jsou dnes Pardubice v lize a mají stadion, to je druhá nejlepší zpráva po tom, že jsme vyhráli. Jinak těch pozitiv z naší strany tolik není,“ přiznává lodivod aktuálně prvního celku v české nejvyšší soutěži pro klubový web slavia.cz.   

Trpišovský, jehož vzorem je německý trenér Jürgen Klopp ocenil kvalitu domácích. „Největší síla Pardubic je ve středové řadě, kde mají velice dobré hráče. Druhá věc je, že individuální výkony v obraně nebyly z naší strany úplně dobré. Pardubice navázaly na velice dobrý výkon z Liberce, svědčilo jim navíc to, že se hrálo hodně nahoru dolů, otevřený prostor,“ podotkl trenér.

Bizární situace se zrodila v 90. minutě, když byl vyloučen Ousou. Švédský obránce vběhl na trávník bez povolení rozhodčího a jelikož měl už jednu žlutou kartu, tak po té druhé musel předčasně opustit hrací plochu. „Vůbec jsem netušil, že jsme na takové úrovni schopní něco takového předvést. Aiham tam navíc chtěl vběhnout už předtím zpoza brány, pokud jsem si dobře všiml, rozhodčí řekl, že prostě nedostal pokyn k tomu, aby šel na hrací plochu. Byla to taková bizarní situace, ještě v kombinaci s tím, že ten hráč už měl žlutou kartu,“ komentoval tuto zvláštní situaci Trpišovský.

Největší posila Slavia Christos Zafeiris se na hřiště nedostal. „Byl s námi jen proto, aby viděl chod týmu a přípravu. Má úplně jiný program než tým. Tím, že nám vypadl například Oscar kvůli tržné ráně na noze, nebo preventivně i Ibra, tak se to místo uvolnilo. Chtěli jsme, aby Christos byl s týmem, takže jsme vůbec neuvažovali o tom, že by šel na hřiště. Je ve stavu, kdy měl po sezoně dlouhé volno, pak týden trénoval a připojil se k nám,“ dodal pro klubový web slavia.cz ostřílený trenér.

Video: YouTube - tvslavia