eFotbal

Největší taháky 14. kola F:NL: Brněnské derby, souboj nenápadných a střet ligových béček

Největší taháky 14. kola F:NL: Brněnské derby, souboj nenápadných a střet ligových béček
Největší taháky 14. kola F:NL: Brněnské derby, souboj nenápadných a střet ligových béčekFlashscore
Tradičně v pátek začíná další kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. A hned v první hrací dne tohoto kola se setkají Zbrojovka s Líšní, tedy oba kluby z Brna. Mezi další dva taháky zařazujeme střet rezervních týmů a souboj nenápadný týmů na čele tabulky.
Reklama
Reklama
BRNĚNSKÉ DERBY

Pořádně dusno bylo v posledních dnech v Brně. Šňůra nepovedených výsledků zapříčinila vyhazov hlavního trenéra Luďka Klusáčka.

Do derby, které Zbrojovka odehraje doma, povede tým nový realizační tým, který vede Tomáš Polách, který převzal roli hlavního kouče. 

„Každý zápas je výzva, pro diváky to je prestižní, ale chystáme mužstvo především tak, aby zápas zvládlo. Od prvního tréninku jsme chtěli mužstvo nabudit. Všichni musíme být nastavení, že jdeme na hřiště bojovat a obětovat všechno pro úspěch," řekl před zápasem. "Věřím, že to všichni uchopíme správně a v pátek zvítězíme, ať budeme v jakékoliv sestavě.“

Líšeň nicméně nelze podceňovat. Má 19 bodů, což je stejně jako Zbrojovka. Problémem však je, že dominuje hlavně doma, kde je třetím nejlepším týmem. Naopak venku vyhrála jednou z šesti pokusů.

Zdvižený prst to ale pro Zbrojovku rozhodně je. I proto, že když se oba týmy naposledy potkaly na hřišti Zbrojovky, vyhrála Líšeň 3:1.

Foto: FC Zbrojovka Brno

SOUBOJ NENÁPADNÝCH

Čelo tabulky F:NL? Vyškov, Dukla, Zbrojovka nebo Příbram. To není pořadí, ale týmy, o kterých se nejvíce mluví. Tak trochu se však zapomíná na dva celky, které si to spolu rozdají v sobotu.

Táborsko doma přivítá Vlašim, půjde o souboj třetího a pátého, přičemž Vlašim na svého soka ztrácí pouhé tři body.

Táborsko se dlouho potýkalo s problémem s produktivitou. V zápasech dominovalo, ale nebylo schopné rozhodnout. Zdálo se, že vše bude zažehnáno, když doma Jihočeši porazili béčko Sigmy 6:2. Nicméně hned v dalším zápase vyhráli v Opavě 1:0. Cenné tři body, ale žádná ofenzivní spoušť.

Moc gólů v poslední době nedává ani Vlašim. Kromě domácího zápasu s Duklou (3:2) se v posledních třech zápasech zmohla pokaždé maximálně na gól. 

I přes to půjde ale rozhodně o zajímavé utkání, jelikož oba týmy jsou připravovány výbornými trenéry s velkou taktickou vybaveností.

Foto: FC Silon Táborsko

STŘET REZERV

Béčkům to v druhé lize moc nejde. Na jaře spadla rezerva Slavie, v současném ročníku se trápí záložní týmy Sigmy Olomouc i Sparty. A o víkendu dojde k vzájemnému utkání.

Ani jeden z týmů si nemůže moc pískat. Domácí Sparta je předposlední, Sigma je jen o tři body a dvě příčky lepší. 

Sparta vyhrála na začátku srpna a ke konci září. A tím to končí. Remízy střídá s prohrami a nedokáže si poradit s těšnými zápasy, byť je v nich mnohdy lepší. Chybí zkušenost, což je pochopitelné. Něco podobného se dělo minulý podzim, kdy byla Sparta též na sestupových příčkách, nicméně pak pomohly hosté z prvního týmu.

Co Sigma? Ta si mohutně oddechla v posledním kole, kdy doma přetlačila Vlašim 1:0. Šlo vlastně o celkový odraz celé sezony. Na přelomu srpna a září vyhrála Sigma třikrát za sebou, porazila Opavu i Příbram, nicméně pak přišla stejně dlouhá série proher se skóre 2:8.

Co tentokrát?

Foto: AC Sparta Praha