eFotbal

Nejvíce druholigových nul má Veselý z Líšně: Věříme si nyní mnohem víc než na začátku sezony

Nejvíce druholigových nul má Veselý z Líšně: Věříme si nyní mnohem víc než na začátku sezony
Nejvíce druholigových nul má Veselý z Líšně: Věříme si nyní mnohem víc než na začátku sezonyFlashscore
SK Líšeň se momentálně vyhřívá na druhém místě FNL i zásluhou své osmadvacetileté brankářské jedničky Vlastimila Veselého, jenž nasbíral ze všech druholigových brankářů nejvíce čistých kont (6).
Reklama
Reklama

"Je to samozřejmě příjemné. Na osobní statistiky se ale příliš nezaměřuju. Pro mě jsou důležité týmové body. A ty poslední dobou sbíráme naprosto pravidelně. I díky tomu, že si celé mužstvo počíná v defenzívě nesmírně zodpovědně," chválil spoluhráče ostřílený brankář, jehož slova nabídl web sport.cz.

Druholigové špičce tak nyní vládne druhé největší město Česka. "Máme teď ustálenou sestavu. Daří se nám vyhrávat i na první pohled vyrovnané zápasy. Dodává nám to sebevědomí. Věříme si nyní mnohem víc než na začátku sezony. Kéž by to takhle pokračovalo dál," přidal na sport.cz Veselý, jehož mužstvo ztrácí na vedoucí Zbrojovku čtyři body.

Vzhledem k tomu, že jde tentokráte do baráže i druhý a třetím tým druhé ligy, šance na Fortuna:ligu žije. "To je samozřejmě hrozně potěšující. Je příjemné se dívat na tabulku, jíž vévodí dva brněnské týmy. Obzvlášť pro Líšeň je to skvělá vizitka. Já už si baráž vyzkoušel při svém předchozím angažmá v Jihlavě. Určitě se o ni popereme. Třeba ale ještě potrápíme i Zbrojovku. Kdyby se nám povedlo s Líšní postoupit, byl bych strašně rád, i když bychom museli hrát domácí zápasy na městském stadionu na Srbské. To je ale ještě hodně daleko, teď o tom moc nepřemýšlím. Prvotním úkolem je zvládnout k naší spokojenosti zbývající dvě podzimní utkání v Praze proti béčku Sparty a doma s Vyškovem. Pak bude přes zimu dost času, abychom si stanovili cíle pro jarní část," zaznělo z úst sportem.cz citovaného svěřence kouče Milana Valachoviče.

V neděli jede Líšeň na Strahov, kde je doma letenská rezerva. "Poti nám mohou stát i někteří borci, kteří nastupují za letenské mužstvo v první lize. Pro mě osobně to bude mimořádně prestižní zápas proti kvalitnímu soupeři s řadou výborných mladých fotbalistů. Věřím, že ho zvládneme," uzavřel na sport.cz brankář, který inkasoval ve čtrnácti duelech třináct branek.

Příbram musí být běhavější, bojovnější, agresivnější. Budu na hráče pes, když tohle nebudou plnit, hlásí Zápotočný

Zdroj: sport.cz