eFotbal

Nejzářivější drahokamy ze stáje proslulého agenta Pasky, jimž ještě nebylo ani 20 let?

Nejzářivější drahokamy ze stáje proslulého agenta Pasky, jimž ještě nebylo ani 20 let?
Nejzářivější drahokamy ze stáje proslulého agenta Pasky, jimž ještě nebylo ani 20 let?Flashscore
Zřejmě nejznámějším agentem tuzemské současnosti je ostřílený Pavel Paska, jehož International Sport Management zastupuje hráče několik dekád. Pojďte se spolu s námi podívat, jaké nejhodnotnější perspektivní naděje, jejich věk stále ještě končí koncovkou "náct", má první muž ISM ve svém portfoliu pod smlouvou. Následovníky Patrika Schicka z Bayeru Leverkusen či Tomáše Součka z West Hamu United by se mohli časem stát tito jedinci...
Reklama
Reklama
Nejcennější mladíci ISM v říjnu 2021 podle transfermarkt.com:

1. Adam Hložek (AC Sparta Praha)

O devatenáctiletém českém reprezentantovi, jenž jako jediný z dotyčného seznamu patří pod křídla současného áčka Jaroslava Šilhavého, už toho bylo za poslední dva tři roky napsáno na román. Jeho současná tržní cena se podle specializovaného serveru transfermarkt.com pohybuje okolo 17 milionů eur a sparťanský univerzál má na Letné dlouhodobý kontrakt do roku 2024. Bylo by ovšem velké překvapení, pokud by ho skutečně dodržel.

2. Adam Karabec (AC Sparta Praha)

Karabec, kolem něhož měl před pár měsíci kroužil slovutný Olympique Marseille, je o rok mladší než Hložek a o rok kratší je také jeho aktuální pracovní dohoda se slavným pražským "S", protože jsou obě strany domluveny "jen" do léta 2023. Předpokládaná tržní cena 2 miliony eur "nového Dočkala" je pak menší rovnou několikanásobně, než v případě prvního jmenovaného...

 3. Vojtěch Novák (Bohemians Praha 1905)

Devatenáctiletý Vojtěch Novák, jenž debutoval ve Fortuna:lize před necelými dvěma lety na půdě Viktorie Plzeň, je hodně drobný, ale své místo ve vršovickém Ďolíčku má a aktuálně už zdobí jeho konto necelých 30 soutěžních startů za Klokany. Svěřenec Luďka Klusáčka, u nějž je uváděna suma 300 tisíc eur, má u Botiče smlouvu do roku 2024 a nadále by se tak měl vyvíjet po boku Jindřiška, Kovaříka, Vacka, Květa a spol.

4. Matyáš Vágner (Slavia/Vlašim)

Byť je Matyáši Vágnerovi, který by případného nápadníka vyšel na 150 tisíc eur, pouhých osmnáct, jeho osobní konto už zdobí domácí double pro vítěze ligy i poháru. Aktuálně je brankářský teenager zapůjčen v druholigové Vlašimi, kde pracuje pod Martinem Hyským a jeho nejbližší budoucnost je otázka. Kontrakt s úřadujícím šampionem má už totiž jen do léta příštího roku.

 5. Adam Ritter (FC Vysočina Jihlava)

Devatenáctiletý Adam Ritter sice ještě žádné velké jméno nemá, ale na mládežnickém poli se o něm moc dobře ví, o čemž svědčí jeho starty za juniorské reprezentace. Záložník s cenovkou 150 tisíc eur patří druholigové Vysočině Jihlava, za kterou dosud ve FNL nasbíral 26 vystoupení, ovšem je otázka, jak dlouho. Dohoda ho k Vysočině váže už jen do léta 2022 a kdo ví, v jakých barvách uvidíme jihlavského rodáka za rok.

6. David Kozel (FK Dukla Praha)

Na dejvické Julisce již nějaký čas vystrkuje pomyslné růžky devatenáctiletý odchovanec David Kozel, což je syn Luboše Kozla, jenž šéfoval tamnímu áčku v letech 2009 - 2016. Nynější svěřenec Bohuslava Pilného, který by přišel zájemce na nějakých 150 tisíc eur, momentálně patří do základní sestavy Dukly a v sezoně 2021/2022 odehrál ve FNL již 561 minut čistého času. Smlouvu má do roku 2023, takže zatím čas ohledně vyjednávání o budoucnosti netlačí ani jeho, ani jeho chlebodárce ze šestky.

 7. David Látal (MFK Chrudim)

Osmnáctiletý útočník David Látal je odchovancem východočeské Chrudimi, jenž nastupuje ve Fortuna:národní lize druhou sezonu a dosud v ní nasbíral 18 zápasů. Protože v nynějším ročníku strávil na hracích plochách jen 47 minut čistého času, forvardem číslo 1. v tuto chvíli pro kouče Jaroslava Veselého rozhodně není. I tak však u něj svítí cenovka 150 tisíc eur a protože má smlouvu do roku 2023, může se bez žádného obřího tlaku prát o její další prodloužení.

8. Michal Ševčík (FC Zbrojovka Brno)

Mládežnický reprezentant Michal Ševčík ještě nemá ani dvacet, přesto už si zahrál v obou nejvyšších tuzemských soutěžích a to v barvách Vysočiny Jihlava a Zbrojovky Brno, jíž patří. Svěřenec Richarda Dostálka, který by mohl jít jinam za sumu okolo 125 tisíc eur, nevynechal v nové sezoně FNL ani jeden zápas a zatím si užívá spanilou jízdu svého chlebodárce, který vévodí soutěži s náskokem sedmi bodů na druhý Varnsdorf. Smlouvu na současné adrese už má ovšem jen do příštího letního okna.

9. Filip Uriča (SK Sigma Olomouc)

Sedmnáctiletý hanácký talent Filip Uriča debutoval ve Fortuna:lize na konci minulého ročníku proti Mladé Boleslavi. Od té doby si však mládežnický reprezentant do devatenácti let žádný další prvoligový start nepřipsal a na další šanci pod koučem Václavem Jílkem musí trpělivě čekat. Útočící hráč má však pořád dost času. Smlouva mu běží do roku 2023 a jednání se sportovním manažerem Sigmy Ladislavem Minářem ho tak zřejmě čekají až v průběhu dalšího kalendářního období.

10. Lukáš Váňa (AC Sparta Praha)

Osmnáctiletý dorostenec Lukáš Váňa patří Spartě. Záložník, který roste po boku dalších středopolařů jako Enes Osmani, Daniel Kaštánek či Adam Ševinský, má se svým rudým zaměstnavatelem a současným čerstvým vládcem Prahy kontrakt do roku 2024. V nedávné minulosti už si vyzkoušel i UEFA Youth League a na první povolání hlavního trenéra áčka Pavla Vrby pořád ještě čeká.