eFotbal

Nenápadný konec! "Lví král" Llorente už na profesionální úrovni žádný gól nevstřelí a soustředí se na jiný sport

Nenápadný konec! "Lví král" Llorente už na profesionální úrovni žádný gól nevstřelí a soustředí se na jiný sport
Nenápadný konec! "Lví král" Llorente už na profesionální úrovni žádný gól nevstřelí a soustředí se na jiný sportFlashscore
Bývalý dlouholetý reprezentant Španělska Fernando Llorente, který je bez klubové příslušnosti již od loňského léta, oznámil definitivní odchod do profesní penze.
Reklama
Reklama

Portál Football Italia položil sedmatřicetiletému "Lvímu králi" dotaz, jestli se ještě někdy vrátí na trávník, ale odpověď byla záporná..

Svou hráčskou kariéru již považuje za ukončenou. "Ne, ne. Teď už je všechno jasné a jsem s ním srovnaný. Kondici si udržuji už jen hraním padelu," vzkázal někdejší prvotřídní útočník, jehož konto zdobí zlaté medaile z mistrovství světa i Evropy.

Padelu, což je sport příbuzný squashi a tenisu, se mimochodem v hojné míře věnuje i gólový rekordman české reprezentace Jan Koller, ale neodbočujme.

Llorente strávil největší část kariéry v barvách baskického Athletica Bilbaa, za jehož áčko v letech 2005 až 2013 odehrál 262 zápasů s bilancí 85 přesných zásahů a je považován za klubovou legendu.

Zajímavé časy pak prožil také na Apeninském poloostrově. s Juventusem Turín se mu podařilo hned třikrát ovládnout Serii A a dvakrát se radoval ze zisku Italského poháru i Superpoháru.

Vítěz Evropské ligy z ročníku 2015/2016 prošel také Sevillou, Swansea City, Tottenhamem Hotspur, Neapolí nebo Udinese a svou profesionální pouť uzavřel v loňském roce v Segunda División, v níž oblékal trikot Eibaru.

Barcu šetří kvůli ovlivňování sudích. U nás zatím došlo jen na „vyšehradské rybky“. Jinak je vše hraniční a sporné