eFotbal

Není jich na druhou nejvyšší soutěž škoda? TOP 5 nejlepších stadionů ve druhé lize

Není jich na druhou nejvyšší soutěž škoda? TOP 5 nejlepších stadionů ve druhé lize
Není jich na druhou nejvyšší soutěž škoda? TOP 5 nejlepších stadionů ve druhé lizeFlashscore
Zastřešené tribuny s kapacitou pro tisíce sedících diváků, kvalitní zázemí, vyhřívaný trávník a umělé osvětlení. Takto vybavené stadiony nenajdeme pouze v nejvyšší soutěži, ale také v FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Hned několik druholigových klubů se může pochlubit stánkem, na kterém mohou z fleku začít hrát první ligu. Pojďte se podívat na pětici těch nejlepších.
Reklama
Reklama
MĚSTSTKÝ STADION OPAVA

Opavský stadion anglického typu bez běžecké dráhy, na kterém mají diváci přímý kontakt s hráči na hřišti, se může porovnávat s těmi prvoligovými. Dokonale splňuje kritéria pro start v nejvyšší soutěži, ostatně, ještě nedávno se tam hrála. Tribuny k sezení jsou ze všech čtyř stran, pouze jedna je nekrytá. A celková kapacita? Na stánek, který se nachází v příjemném prostředí Městského parku, se vejde přes sedm a půl tisíce diváků. Stadion v Opavě občas hostí zápasy českých mládežnických reprezentací.

foto: SFC Opava

STADION NA LITAVCE

Další z míst, kde se již hrála nejvyšší soutěž. Příbramský stadion je pojmenován po říčce Litavce, která protéká hned za hlavní tribunou. Ta je stejně jako protější zastřešená, to neplatí jen o tribuně u vstupní brány. Po nezbytné modernizaci jsou nyní všechny tribuny vybaveny sedačkami, což snížilo kapacitu stadionu na současných 9 100 míst. I tak jde o jeden z největších druholigových stánků. V Příbrami se mohou pochlubit umělým osvětlením, které je jednou z podmínek pro start v první lize.

foto: FK VIAGEM Příbram

MĚSTSKÝ STADION KARVINÁ

Pravděpodobně nejhezčí stadion mimo nejvyšší soutěž. Stánek Karivné sice pojme jen necelých pět tisícovek diváků, na region a dosah klubu je to však více než dostačující. Celý stadion navíc působí útulným dojmem. Zastřešené tribuny, uzavřené rohy a žádná atletická dráha? Tohle se Karviné povedlo. 

foto: MFK Karviná

STADION V JIRÁSKOVĚ ULICI

I v Jihlavě se jednu dobu hrála pravidelně první liga. A její stadion patřil rozhodně k těm lepším. Dvě "hlavní tribuny", které jsou na první pohled patrné z televizních kamer, působí poměrně hezky. Kapacita je také velmi solidní, dle webu klubu je to 4,5 tisíce diváků. Při působení v první lize však jihlavský stadion zapsal i jedno minus, a sice časté stížnosti na venkovní sektor.

foto: FC Vysočina Jihlava

STADION JULISKA

Legendární stadion nejde opomenout. Domovský stadion Dukly Praha je nápadně podobný tomu, na kterém hraje Příbram. typický atletický areál má své kouzlo. K sezení je zde něco přes osm tisíc sedaček. Kromě pohledu na hřiště vždy zaujme i výhled na panorama Prahy. 

foto: eFotbal.cz