eFotbal

Nepozoruji, že by se na Součkovi náročný program projevoval, je v pohodě, všiml si ostrovní expert Pudil

Nepozoruji, že by se na Součkovi náročný program projevoval, je v pohodě, všiml si ostrovní expert Pudil
Nepozoruji, že by se na Součkovi náročný program projevoval, je v pohodě, všiml si ostrovní expert PudilFlashscore
Bývalý zadák Watfordu i Sheffieldu Wednesday Daniel Pudil (36) už se sice na ostrovní mapě nějaký čas fotbalově nepohybuje, nicméně nejsledovanější světovou soutěž Premier League má v hledáčku pořád. Čeho si všiml u tabulkově šestých kladivářů, kteří stále figurují i na evropském poli a mají před sebou dvojzápas s Lyonem?
Reklama
Reklama

"West Ham má pořád výborně rozjetou sezonu, ale vidím u něj velké úskalí. Trenér David Moyes sestavu moc netočí a mám trochu obavu, aby na to kladiváři nedojeli. Připadá mi, že v zápasech už nemají tolik energie a sil jako na začátku sezony, kdy soupeře uběhali, presovali, fyzicky vypadali velmi dobře. Nevím, jestli se už během zápasu i povědomě místy nešetří, když vědí, jak náročný program mají. Nemusí to tak být, ale trochu z toho ten pocit mám. Přitom mi nepřijde, že by byl nějaký velký rozdíl mezi těmi, co hrají, a těmi, kteří tolik nenastupují. Markantní rozdíl nevidím. Ono ve West Hamu nikdo nesedí za zásluhy, každý má kvalitu, jinak by tam nebyl. Ale trenér to má takhle nastavené a sází na ty, kterým věří, a ti budou hrát, dokud budou mít síly. Sestavu prostřídal snad jen ve skupině Evropské ligy, kdy už o nic moc nešlo. Jinak do ní moc nesahá, tedy pokud se někdo nezraní," uvedl na webu sport.cz bývalý český reprezentant Daniel Pudil.

Za příklad uvádí svého posledního anglického chlebodárce. "Když jsem působil v Sheffieldu Wednesday, stávalo se, že trenér postavil ve třech nebo čtyřech zápasech za sebou jednu sestavu, ale pak udělal změny. Chtěl dát šanci i ostatním, dostat na hřiště novou krev, všechny motivovat. Ve West Hamu to tak není a myslím, že na to může doplatit. Sezona mu zatím vychází. Kladiváři hrají v anglické lize pořád o postup do Ligy mistrů, podle mě na tuhle soutěž i tým mají. Jsou ve čtvrtfinále Evropské ligy. Mají sezonu opravdu dobře rozehranou, ale pozor, kdyby závěr Premier League nezvládli, propadli se třeba na osmé místo a v Evropské lize by teď s Lyonem vypadli, nemyslím si, že by to brali jako úspěch," upozornil serverem sport.cz citovaný exslávista, jenž dříve prošel také Libercem, Viktorií Žižkov nebo Mladou Boleslaví.

Nevynechal ani příklad hodně vytíženého středopolaře Tomáše Součka, jenž už v této sezoně odehrál za West Ham United 41 soutěžních zápasů a další má před sebou. "Zaznamenal jsem i debaty o tom, zda měl Tomáš Souček hrát za národní tým přátelský zápas ve Walesu, když je tak vytížený ve West Hamu. On má ale velkou fyzičku, myslím, že v klubu o něj nemají obavy. Pokud je hráč zdravý a cítí se dobře, chce hrát, což byl asi Sukův případ ve Walesu. Sukovi to nedělá žádný problém, nepozoruji, že by se na něm náročný program projevoval. Je v pohodě. Navíc každý nejlépe zná své tělo, a pokud cítí, že může hrát, jde do toho. Nemám o něj obavy a věřím, že se mu povede i v závěru sezony," uzavřel na sport.cz Pudil.

Slavia na Feyenoordu a s Pardubicemi. Sparta v Teplicích, Plzeň v Olomouci, Chelsea-Real Madrid, West Ham-Lyon

Zdroj: sport.cz