eFotbal

Nevěděl jsem, která bije, popisoval Bořil návrat na hřiště po téměř 500 dnech. Koleno se šrouby a destičkou prý drží

Nevěděl jsem, která bije, popisoval Bořil návrat na hřiště po téměř 500 dnech. Koleno se šrouby a destičkou prý drží
Nevěděl jsem, která bije, popisoval Bořil návrat na hřiště po téměř 500 dnech. Koleno se šrouby a destičkou prý držíFlashscore
467 dní. Tak dlouho se musela pražská Slavia obejít bez obránce Jana Bořila. Slávistický kapitán naposledy nastoupil do neúspěšného pražského derby na Letné v říjnu 2021 a od té doby sešívaným chyběl kvůli zranění kolene. Teď na soustředění v portugalském Algarve nastoupil po dlouhé době poprvé do zápasu.
Reklama
Reklama

Bořil odehrál v přípravném utkání s druhým týmem švýcarské ligy Servette (3:0) posledních deset minut a mohl dokonce skórovat, ve velké šanci ale trefil jen tyč.

"Nějaké herní návyky jsem si musel osvojit. Když jsem na hřiště přišel, nevěděl jsem moc, kde mám běhat. Ale nakonec jsem se dostal i do velké šance. Ale jak už jsem řekl, skoro 500 dnů je dlouhá doba, moc jsem nevěděl, která bije. Ale to je asi logické," popisoval Bořil pro klubový web svůj první start od předloňského října.

Ve Slavii samozřejmě panovaly obavy, jak Bořil a hlavně jeho koleno zvládnou tradičně náročnou přípravu pod taktovkou trenéra Trpišovského. Vždyť mu podle jeho vlastních slov po vážném poškození chrupavky hrozil i konec kariéry.

"Koleno drží, samozřejmě únavu v něm cítím, pořád tam mám šrouby a destičku. Všechny dávky ale polykám dobře. Každý den se to o procento zlepšuje, jdu krůček po krůčku. Jsem rád, že zdraví drží, snad se budu posouvat dál," řekl Bořil.

Bořilův návrat by byl pro Slavii skvělou zprávou. Dvaatřicetiletý levý obránce, který působí v Edenu už od ledna 2016, patří mezi klíčové hráče nejen na hřišti, ale také v kabině. A zkušený lídr by byl velkou vzpruhou do jarních bojů o titul. Právě na stíhání vedoucí Plzně se slávisté na soustředění chystají.

"Všichni makají na sto procent, je vidět, že někteří kluci se hrozně zvedli, je to hrozně znát. Když s nimi hraju, tak trošku nestíhám. Všichni jsou zdraví, to je základ, a tréninkové jednotky jsou dobré. Náročné, ale takové prostě soustředění je. Všichni jedou na sto procent," dodal Bořil.