eFotbal

Nevidím žádný koučing, je špatně, že jsou trenéři na lavičce jako fanoušci, kritizuje Jarolím kouče nároďáku

Nevidím žádný koučing, je špatně, že jsou trenéři na lavičce jako fanoušci, kritizuje Jarolím kouče nároďáku
Nevidím žádný koučing, je špatně, že jsou trenéři na lavičce jako fanoušci, kritizuje Jarolím kouče nároďákuFlashscore
Byť měl Výkonný výbor FAČR k realizačnímu týmu v čele s Jaroslavem Šilhavým výhrady, nakonec se ho rozhodl ponechat "na značkách" minimálně do konce kvalifikace, v níž zbývá sehrát ještě dva mezinárodní duely s Polskem a Moldavskem.
Reklama
Reklama

Doporučení sportovní rady bylo podle prvního muže FAČR Petra Fouska variantní a směřovalo hlavně do budoucna, s tím, že obsahovalo řadu kritických informací směrem k áčku i jednadvacítce. Rozhodnutí ponechat Jaroslava Šilhavého ve funkci však bylo ve Výkonném výboru přijato drtivou většinou. Účinnost smluv je nově do 30. listopadu a poté nastane možnost oboustranné opce.

Karel Jarolím, jenž vedl národní mužstvo od července 2016 do září 2018, čili více než dva roky, samotné rozhodnutí příliš komentovat nechtěl. "Předpokládám, že vědí, co dělají. Určitě to udělali s nějakým záměrem," citoval slova sedmašedesátiletého experta web tn.nova.cz.

Trénuji pár desítek měsíců, ale připadá mi to jako desítky let, tvrdí Sahin, který nabízí koktejl Kloppa a Tuchela

Sám trenér podle jeho slov výsledek nezaručí, nicméně výhrady k Jaroslavu Šilhavém má a týkají se samotného koučování v průběhu zápasů. Ten, který prošel i několika zahraničními štacemi včetně nyní moderní Saudi League a podepsal se pod mistrovské tituly Slavie, vyčítá mladšímu kolegovi následující...

"Máte tým lidí, soupeře, nějaký plán a utkání nemusí probíhat podle představ, tak jak by si člověk přál. A to mi vadí nejvíc, že tam nevidím žádný koučing. Jsou na lavičce jako fanoušci, a to je špatně. Stejně to nemusí zaručit dobrý výsledek, ale aspoň to převedu na mužstvo, že s tím chci něco udělat. Reaguji na to změnou rozestavení nebo personální změnou, ale nějak reaguji, a to mi chybí," posteskl si trenér, který je bez angažmá již od února loňského roku.

Čerstvou důvěrou oplývající Jaroslav Šilhavý mimochodem předsedu asociace informoval také o tom, že plánuje schůzku s odstaveným záložníkem ze Serie A Antonínem Barákem. Je však otázkou, zdali to bude pro rozhodující dění v listopadu vůbec potřeba - čtvrtá Fiorentina totiž ofenzivního středopolaře využila během osmi kol italské ligy jen na 21 minut čistého času.

Levý: Fousek i celý výkonný výbor vyslali jasný vzkaz, že je vůbec nezajímá stagnace reprezentace a absence progresu