eFotbal

Nevýrazný Minčev? Rosický od něj očekává víc, ale nadále platí, že má do budoucna potenciál...

Nevýrazný Minčev? Rosický od něj očekává víc, ale nadále platí, že má do budoucna potenciál...
Nevýrazný Minčev? Rosický od něj očekává víc, ale nadále platí, že má do budoucna potenciál...Flashscore
Když přicházel dvacetiletý bulharský mladík Martin Minčev loni v létě do Sparty, letenské "S" za něj poslalo celku PFK Černo More Varna 2 miliony eur. Jeho aktuální cena však podle serveru transfermarkt.com během jeho pražské mise poklesla na 800 tisíc eur.
Reklama
Reklama

Důvodem jsou samozřejmě nevýrazné výkony. Mladík, jenž má v metropoli smlouvu až do června 2024, totiž zasáhl ve Fortuna:lize jen do čtrnácti duelů a během jednoho pobytu v základní sestavě a 193 odehraných minut neskóroval. Nic velkého pak nepředvedl ani v rámci 105 herních minut v MOL Cupu a 70 minut v Evropské lize.

Proč mu to zatím v barvách úřadujícího vicemistra země nevyšlo? "Opakovaně měl Covid. Očekáváme od něj víc, bohužel měl i svalové zranění, nedostal se do rytmu, nedostal taky větší prostor. Ale když už se objeví na hřišti, musí prokázat, že si zaslouží další a další šanci a že využije větší minutáž. Nadále platí, že je to mladý talentovaný hráč, který má do budoucna potenciál," objasnil na stránkách spartaforever.cz sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Pakliže Minčev nepůjde na hostování o dům dál, první šance, kterak zaujmout Pavla Vrbu, pro něj nastane poslední červnovou sobotu v přípravném klání proti druholigové Dukle.

Dvanáctinásobný šampion Česka z Generali Česká pojišťovna arény má vůbec trable s marodkou a dotyčný stav trvá již delší čas. Čím to může být způsobeno? "Roli hraje opravdu hodně faktorů a chci všechny ubezpečit, že jsme k sobě dostatečně kritičtí. Hledáme různé příčiny a faktory, které zdravotní stav týmu ovlivňují. Chtěli bychom se dostat tam, kde jsme byli v klíčovém závěru minulé sezony, kdy měli trenéři k dispozici přes 90 procent kádru. V poslední době hrál bohužel velkou roli i Covid. Někteří hráči s ohledem na infekci neměli natrénováno tolik, kolik by potřebovali. A taky se vraceli do zápasového režimu dřív, než by bylo obvyklé. Nesmíme ale zapomínat na to, že spousta zranění je soubojových, jsme podle statistik nejvíce faulovaný tým ligy. Oba Krejčí, Štetina, Hancko, Souček, Čelůstka, ti všichni měli, nebo mají zranění způsobené souboji/fauly," upozornil na stránkách spartaforever.cz "Rosa".

Perspektivní Sanneh na Bazalech zapadl jak herně, tak charakterově a do Estonska už se vracet nebude

 Zdroj: spartaforever.cz