eFotbal

Nezapomenutelní kapitáni z Premier League: Které ikony nemohou fanoušci vytěsnit ze svých hlav?

Nezapomenutelní kapitáni z Premier League: Které ikony nemohou fanoušci vytěsnit ze svých hlav?
Nezapomenutelní kapitáni z Premier League: Které ikony nemohou fanoušci vytěsnit ze svých hlav?Flashscore
Kapitánskou pásku nedostaneš na svou paži zadarmo. Nosit ji mohou vůdci, kteří se těší důvěře trenéra i spoluhráčů a mají na hrací ploše přirozenou autoritu. Tým jim absolutně důvěřuje a oni se nebojí vzít odpovědnost na svá bedra. Ostrovní Premier League nabídla ve své novodobé historii již několik výjimečných tváří, na které nelze zapomenout. Které ikony nemohou fanoušci vytěsnit ze svých hlav?
Reklama
Reklama
5) Steven Gerrard (Liverpool)

V dobách své hráčské kariéry byl uctíván nejen příznivci Reds, dnes je koučem Glasgow Rangers a za poslední týdny asi příliš obdivovatelů v Česku nemá. S kapitánskou páskou na své paži byl ale názorným příkladem, jak vypadá láska a loajalita vůči svému milovanému klubu. Přestože Liverpool nedokázal dovést k vytouženému titulu v Premier League, nezapomenutelné finále Ligy mistrů v Istanbulu z roku 2005 jen tak z mysli nesejde.

Zdroj foto: Liverpool FC

4) Patrick Vieira (Arsenal)

Tečku za bohatou kariérou v Arsenalu udělal v roce 2005 triumfem v FA Cupu. Poté ještě zkoušel štěstí v Juventusu, Interu Milán či Manchesteru City, ale pravdou je, že na Emirates Stadium se nesmazatelně zapsal do srdcí fanoušků Gunners. Ve své době byla také ostře sledovaná rivalita mezi ním a kapitánem Manchesteru United Royem Keanem. Vieira byl velikánem, který svůj tým dovedl nejen ke třem triumfům v Premier League.

Zdroj foto: Arsenal FC

3) Vincent Kompany (Manchester City)

Dlouhou dobu se zdál belgický střední obránce nenahraditelným a mnozí si neuměli defenzivu Citizens bez jeho přítomnosti představit. Kompany byl u zrodu ambiciózního projektu na Etihad Stadium a výraznou měrou se zasadil o první týmové úspěchy. Jeho vliv v Manchesteru přesáhl hrací plochu a fanoušci jej milovali i za jeho dobrou povahu a výraznou aktivitu v charitě. S kapitánskou páskou na své paži byl mužem velkých zápasů, neboť dokázal rozhodovat klíčové duely.

Zdroj foto: Manchester City FC

2) John Terry (Chelsea)

Velká osobnost a klubová ikona londýnské Chelsea, která dokázala sjednotit výrazné hráče své doby. John Terry dokázal s Blues narušit monopol Manchesteru United a Arsenalu, svým přehledem v srdci defenzivy je mnohými označován za jednoho z nejlepších středních obránců všech dob. Svými vůdčími schopnostmi byl výrazným dirigentem, kterému se neodmlouvalo. Terry byl na Stamford Bridge kapitánem celkem 13 let a během té doby s Chelsea získal pět ligových titulů.

Zdroj foto: Chelsea FC

1) Roy Keane (Manchester United)

První místo v tomto žebříčku nemůže snad nikoho překvapit. Roy Keane zdědil kapitánskou pásku od Erica Cantony a rozhodně se nejednalo o špatný tah. Mnozí mají stále v živé paměti jeho tvrdou a nelítostnou hru, ale to byl prostě tento irský legionář, který pro fotbal dýchal i krvácel. Výrazná tvář éry kouče Fergusona získala na Old Trafford celkem sedm titulů v Premier League, čtyři v FA Cupu a Community Shield a jeden v Lize mistrů.  Roy Keane je osobností, na kterou nejen na Old Trafford ještě dlouho nezapomenou.

Zdroj foto: Manchester United FC

Zdroj: sportskeeda.com