eFotbal

Nezastavitelný Raphinha. Brazilský záložník hattrickem a dvěma nahrávkami řídil vysokou výhru Barcelony nad Valladolidem

Nezastavitelný Raphinha. Brazilský záložník hattrickem a dvěma nahrávkami řídil vysokou výhru Barcelony nad Valladolidem
Nezastavitelný Raphinha. Brazilský záložník hattrickem a dvěma nahrávkami řídil vysokou výhru Barcelony nad ValladolidemFlashscore
Barcelona si udržela svůj stoprocentní vstup do sezony La Ligy, když porazila nováčka z Valladolidu 7:0. Tímto výsledkem prodloužila svou neporazitelnost ve vzájemných domácích ligových zápasech, která se táhne od listopadu 1997.
Reklama
Reklama

Dani Olmo, který při svém debutu za Barcelonu vstřelil vítězný gól, poprvé nastoupil v základní sestavě a v úvodu duelu byl hodně vidět. Po přihrávce Lamineho Yamala na zadní tyč usměrnil Robert Lewandowski míč k Olmovi, ale jeho pokus zblízka orazítkoval tyč. V 10. minutě už byl míč v síti, ale byl máván ofsajd.

O první branku se postaral Raphinha, který s přehledem zakončil poté, co ho za obranou Valladolidu našel vynikajícím pasem Pau Cubarsí. O pouhé čtyři minuty později byla obrana Valladolidu překonána znovu, tentokrát byl strůjcem Yamal, který uvolnil Lewandovského a ten zařídil druhý gól. Svěřenci Hansiho Flicka neměli slitování ani nadále a v nastaveném čase prvního poločasu přidali třetí gól, když se Jules Koundé trefil s pomocí tyče.

HALLER SI VYZKOUŠÍ ŠPANĚLSKOU LIGU. Z DORTMUNDU ODEŠEL HOSTOVAT DO LEGANÉS

Po přestávce už Valladolid mohl jen doufat v milosrdný výsledek, ale Barcelona se i nadále gólově prosazovala. Nejprve Olmo na zadní tyči zahodil vyloženou šanci, poté Yamala vychytal Karl Hein a Lewandowski trefil tyč. Los Blanquivioletas však brzy prohrávali o čtyři branky. Přízemní centr vytvořil v pokutovém území chaos, Lewandowski vybojoval míč na zadní tyči a Raphinha ho poslal do prázdné branky. Brazilec se zanedlouho dočkal hattricku, když se po přihrávce od Yamala prosadil skluzem.

Olmo se nespokojil s pěti góly a podruhé se prosadil, když se prodral obranou Valladolidu a zakroutil míč do protějšího rohu. V závěru se trefil ještě Ferran Torres, který na vzdálenější tyči usměrnil Raphinhův centr. Barcelona tak poslala svým soupeřům z La Ligy zastrašující zprávu. Tu si s radostí nepřečte především Real Madrid, který již ztratil čtyři body.

KONEC ZMĚN NA CAMP NOU SE JEŠTĚ NEKONÁ. PODÍVEJME SE NA TŘI HRÁČE, KTEŘÍ JSOU SPOJOVÁNI S BARCELONOU