eFotbal

Novák: Titul je ve Fenerbahce cílem každý rok, doufám, že teď se nám ho povede získat

Novák: Titul je ve Fenerbahce cílem každý rok, doufám, že teď se nám ho povede získat
Novák: Titul je ve Fenerbahce cílem každý rok, doufám, že teď se nám ho povede získatFlashscore
Jednatřicetiletý krajní bek Filip Novák se sice v poslední době pral se zraněním, nicméně už by to mělo být v pořádku a jeho minutáž v Süper Lig, v níž v této sezoně zasáhl do pěti zápasů z osmi, by mohla narůstat.
Reklama
Reklama

Svědčí o tom i jeho návrat do národního mužstva, k němuž došlo po osmi měsících...

"Marodil jsem s kolenem. Při každé zátěži natékalo, měl jsem s ním velké trable. Když bylo volno, musel jsem si dát pauzu, aby se bolest utišila. Jezdil jsem také konzultace. Do Prahy k panu profesorovi Pavlu Kolářovi nebo k doktorovi z Portugalska. Období bylo náročné na psychiku. Abych koleno zatěžoval co nejméně, ulevoval jsem si, začala mě bolet achilovka na druhé noze. Muselo si všechno sednout," pronesl v interview pro Gól rodák z Přerova, jenž na nejvyšší úrovni debutoval za zlínské Ševce.

Nyní už je fit. "Koleno cítím už jenom minimálně, je to daleko lepší. O osmdesát procent. Doufám, že už jsem si smůlu vybral, že všechno bude v pohodě," přidal na serveru gol.cz bývalý zadák Jablonce, Midtjyllandu či Trabzonsporu, jenž operuje v Istanbulu od loňského léta, kdy do něj dorazil jako volný hráč.

Jeho Fenerbahce aktuálně vévodí tabulce před Trabzonsporem a Besiktasem a rádo by za pár měsíců zaútočilo na svůj jubilejní dvacátý turecký primát. Že by se Özil a spol. postarali o návrat zlaté éry?

"Nevím, jestli přímo vrací. Ale rozhodně bychom chtěli v této sezoně urvat titul. V té minulé nám utekl v závěru, kdy jsme přišli o pár bodů. Titul je ve Fenerbahce cílem každý rok, doufám, že teď se nám ho povede získat," zakončil na stránkách Gólu Novák, jenž ve své kariéře zatím vybojoval tři trofeje. Dvě v Česku a jednu v Turecku.

Není pravda, že Češi nemají obránce. A co Lecjaks a Simič, pane Šilhavý? Proč při té bídě nedostali šanci?

Zdroj: gol.cz