eFotbal

Nové skutečnosti ohledně Kangy? Jeho matka údajně zemřela již před necelými šestatřiceti lety...

Nové skutečnosti ohledně Kangy? Jeho matka údajně zemřela již před necelými šestatřiceti lety...
Nové skutečnosti ohledně Kangy? Jeho matka údajně zemřela již před necelými šestatřiceti lety...Flashscore
O neutichající kauze exsparťana Guélora Kangy, který se podle konžského obvinění jmenuje jinak, nepochází z Gabonu a je o pět let starší, než uvádí, už jsme na tomto místě psali několikrát.
Reklama
Reklama

Nyní v případu čerstvého srbského šampiona i vítěze tamního poháru z Crvene Zvezdy Bělehrad přibyla další nová skutečnost, která má potvrdit, že se skutečně jmenuje Kiaku Kiaku Kiangana a nenarodil 1. září 1990, nýbrž 5. října 1985 v Kinshase.

Podle konžských vyšetřovatelů totiž zemřela matka Kangy již v roce 1985, čili v ten samý rok, co měl Guélor přijít na svět. Ročník 1990 by tedy v tom případě jaksi neseděl...

Bývalý prezident Konfederace afrického fotbalu Constant Omari potvrdil, že se bude dotyčným případem zabývat speciální komise a pakliže se podvod s identitou skutečně prokáže, Gabon čeká nevybíravé vyloučení z Afrického poháru národů, který vypukne v lednu 2022.

Kanga totiž odehrál v kvalifikaci na očekávaný turnaj šest duelů včetně dvou střetů s Demokratickou republikou Kongo a z těchto zápasů vytěžila jeho země čtyři body za výhru a remízu.

Hráč se zkušenostmi z ruské Premier League i české Fortuna:ligy se bude muset dostavit "na kobereček" k disciplinární komisi Africké fotbalové federace (CAF) a vysvětlovat...

Pokud jde o klubové vytížený na východě Starého kontinentu, zkušený svěřenec Dejana Stankoviče nastoupil v této sezoně srbské nejvyšší soutěže do 26 duelů, které přetavil v 6 branek. Dvě vystoupení přidal malý velký muž bělehradské záložní řady i v poháru.

Na mladém Nigerijci z druholigového Prostějova je ještě hodně práce, Sigma to s ním ale zkusí i tak...

Zdroj: aktualne.cz