eFotbal

Nový ročník Serie A klepe na dveře. K vidění budou i čeští legionáři Barák, Jankto a Samek

Nový ročník Serie A klepe na dveře. K vidění budou i čeští legionáři Barák, Jankto a Samek
Nový ročník Serie A klepe na dveře. K vidění budou i čeští legionáři Barák, Jankto a SamekFlashscore
O víkendu začne nová sezona italské fotbalové ligy. Obhájce titulu a největší favorit soutěže Inter Milán se na úvod představí v sobotu na hřišti Janova. Do prvního kola může zasáhnout i trojice českých hráčů. Vedle záložníků Antonína Baráka (Fiorentina) a Jakuba Jankta (Cagliari) čeká na premiérovou šanci v Serii A i středopolař Lecce Daniel Samek.
Reklama
Reklama

Inter v minulé sezoně dominoval tabulce o 19 bodů před druhým městským rivalem AC. "Nerazzurri" navíc udrželi kádr pohromadě, a tak budou útočit na svoji první úspěšnou obhajobu titulu po 15 letech.

"S přípravou jsem velmi spokojený, i když kvůli Euru a Copě América nebyla snadná. Cílem je zopakovat zisk scudetta a chceme uspět i v Lize mistrů. Budeme ale muset být ještě lepší než posledně," upozornil kouč Simone Inzaghi.

Inter nepřivedl během letní pauzy žádné velké jméno, což platí pro většinu celků Serie A. Nejvýraznějšími transfery jsou přesun nejlepšího střelce španělské ligy Artema Dovbyka z Girony do AS Řím nebo přestup kapitána španělských mistrů Evropy Álvara Moraty z Atlética Madrid do AC Milán. Právě "Rossoneri" jsou jedním ze 14 klubů nejvyšší italské soutěže, které jdou do sezony s novým trenérem.

NOVÝ ROČNÍK LALIGY KLEPE NA DVEŘE. OSTŘE SLEDOVANÝ NEBUDE JEN MBAPPÉ, ALE I ČESKÝ TROJLÍSTEK

"Musíme mít ambici vyhrát titul, jinak to ani v klubu, jakým je AC Milán, nejde. V přípravě jsme si dokázali, že se můžeme měřit s nejlepšími," řekl kouč Paulo Fonseca, jenž nahradil Stefana Pioliho. Jeho tým v létě zdolal Barcelonu, Real Madrid nebo Manchester City.

Od roku 2020 čeká na "scudetto" Juventus, s 36 tituly nejúspěšnější italský celek. Rovněž turínský velkoklub bude mít na lavičce novou tvář, z Boloně přivedl Thiaga Mottu. "Hlavně chci, abychom do každého zápasu dali maximum a udělali jsme všechno pro dobrý výsledek. Po utkání chci vidět hrdý a spokojený tým, který má z fotbalu radost," uvedl jednačtyřicetiletý kouč, jenž dovedl Boloňu poprvé v historii do Ligy mistrů.

Do širšího okruhu favoritů patří i další účastník Ligy mistrů a vítěz Evropské ligy Bergamo nebo AS Řím. Nečitelná je situace kolem Neapole, která v minulé sezoně při obhajobě titulu skončila až desátá a v pohárech se nepředstaví. Nově ji povede úspěšný trenér Antonio Conte. Nováčky soutěže jsou Benátky, Como a Parma.

Foto: Profimedia