eFotbal

Novým předsedou asociace zvolen Fousek, Šmicer se místopředsedou nestal

Novým předsedou asociace zvolen Fousek, Šmicer se místopředsedou nestal
Novým předsedou asociace zvolen Fousek, Šmicer se místopředsedou nestalFlashscore
Ve čtvrtek 3. června se v Nymburku uskutečnila 23. řádná valná hromada Fotbalové asociace České republiky. V tomto roce delegáti volili nové vedení fotbalu, předsedou asociace bude příští čtyři roky Petr Fousek, který porazil svého konkurenta Karla Poborského.
Reklama
Reklama

O novém předsedovi Fotbalové asociace České republiky však rozhodlo až druhé kolo tajné volby. Pro zvolení kandidáta v prvním kole by se totiž musela na novém předsedovi shodnout česká i moravská komora, a to se ve čtvrtek přítomným delegátům nepodařilo. Česká komora totiž v prvním kole odhlasovala poměrem 77:44 Karla Poborského, moravská zase poměrem 56:14 Petra Fouska. 

Ve druhém kole už se počítaly hlasy obou komor dohromady a zvítězil v nich celkovým poměrem 106:89 Petr Fousek. Ten vyslovil ihned po zvolení přání, aby byli do výkonného výboru následně zvoleni konkrétní delegáti. „Chtěl bych požádat, aby byli na Moravě zvoleni pánové Šidliák, Nezval, Kristýn a Zima. Na české pozice potom Vladimír Šmicer a spolu s ním pánové Žďárský, Neumann, Řepka a Lípa,“ prohlásil Fousek.

To se mu však v plném rozsahu určitě nepovede. Moravským místopředsedou sice byl zvolen právník Jiří Šidliák, českým místopředsedou však navzdory přání Petra Fouska nebyl zvolen Vladimír Šmicer, ale poslanec z Hnutí ANO Jan Richter.