eFotbal

O body, fanoušky i trenéra? V Sigmě to vře, nahradí Jílka Minář?

O body, fanoušky i trenéra? V Sigmě to vře, nahradí Jílka Minář?
O body, fanoušky i trenéra? V Sigmě to vře, nahradí Jílka Minář?Flashscore
Když v prvním ligovém kole vyhráli na hřišti ostravského Baníku 3:0, fanoušci byli na nohou. Fotbalová kvalita, přímočarost, chuť urvat co nejlepší výsledek, to všechno tam bylo. V dalších kolech už se ale na výkony Sigmy nedalo koukat a z pohody se rázem stalo peklo. Výhružky smrtí, spekulace o výměně kouče, tím vším si Sigma musela tento týden projít. Jaká přijde dnes reakce? A čeká Václava Jílka vážně souboj o budoucnost?
Reklama
Reklama

Že Sigma ani letos nebude patřit k favoritům na pohárové příčky, se tak nějak čekalo. Hlavně nespadnout, uhrát klidný střed, takové je motto Hanáků už hezkých pár let. Fanouškům to nestačí, vedení evidentně ano.

Pro sportovního manažera Ladislava Mináře je prioritou ekonomická stránka, nikomu nedlužit. Že dluží jemu (Adolf Šádek), je přeci jenom mnohem lepší varianta. Na druhou stranu, po fotbalové stránce je to často tragédie. Vidí to on, vidí to i ostatní. Jen se zdá, že je to tak trochu všem jedno.

Anebo ne? Rozzlobení příznivci Sigmy už pomalu ztrácejí trpělivost. Někteří tedy i dost rychle. Svědčí o tom obludný výlev jednoho opilce, který minulý týden po zápase na Slovácku vyhrožoval univerzálovi Radimu Breitemu, že podřeže jak jeho, tak i celou jeho rodinu.

Že jsou tyhle útoky zcela mimo a Breite ho měl zmlátit přímo na parkovišti, je věc jedna. Že hráči Olomouce druhou půli zcela odchodili, pak věc druhá. Navíc když to nejde herně, o to víc má jezdit mužstvo po zadku. V Olomouci nefunguje ani jedno.

Dnes ji čeká zápas proti silnému Hradci a mužstvo musí konečně zabrat. Pokud ne, přijdou hromy a blesky. Nebo by přijít aspoň měly.

„Sigma koketuje s odvoláním trenéra Jílka. Zabývá se myšlenkou náhrady z vlastních zdrojů. Pikantní je jméno jeho případného nástupce,“ napsal v pondělí na Twitter bývalý záložník David Kobylík.

Koho tím měl na mysli? Podle všeho právě Mináře. Ostatně nebylo by to poprvé, kdyby se vrátil na lavičku a chtěl znovu dokázat, že i s tímhle materiálem jdou uhrát lepší výsledky.

Je dost možné, že pokud mančaft dnes neuspěje, Jílek u něj skončí. Pokud ale na jeho pozici zapluje zrovna Minář, na většinu fanoušků půjdou jistě mdloby. A nelze se divit.

To Minář je už totiž dlouho terčem jejich zloby. Za Kryštofa Daňka (Sparta) s Václavem Jemelkou (Plzeň) shrábnul v létě kolem 50 milionů, zatím je však do nikoho neinvestoval. Sice se mluví o příchodu baníkovce Jakuba Pokorného, nový stoper měl však dorazit už před sezonou. Zvlášť když Minář tak šíleným způsobem zametl s klubovou legendou Romanem Hubníkem, který by i dneska jistě patřil k nejlepším hráčům Sigmy.

Skoro to vypadá, že pořádné posily přijdou, teprve až bude šéfík stát na lavičce. Jen aby to však záhy nebyl on, u jehož vozu se začnou srocovat fanoušci. Hromové „Minář ven!“ ostatně znělo už na Slovácku…