eFotbal

O švédské lize nemám moc ponětí, připouští Chaluš a byl hodně překvapený kvalitou kádru Malmö

O švédské lize nemám moc ponětí, připouští Chaluš a byl hodně překvapený kvalitou kádru Malmö
O švédské lize nemám moc ponětí, připouští Chaluš a byl hodně překvapený kvalitou kádru MalmöFlashscore
Ten přestup se upekl poměrně narychlo. V jednom momentu Luboš Kozel počítal s Matějem Chalušem jako s nosným kamenem své obranné čtveřice, v druhém už byl hráč, který v Česku prošel Příbramí a Slavii, ve španělské Marbelle a seznamoval se s novými spoluhráči ze švédského klubu.
Reklama
Reklama

“Dozvěděl jsem se to od svého manažera pana Müllera. Bylo to první den na soustředění z Libercem. Byl jsem překvapený a hodně jsem o tom přemýšlel. Ale pak vlastně nebylo nad čím dlouho dumat,” komentoval Chaluš pro Deník okolnosti, v jakých se jeho první přestup směr zahraničí odehrál. Důrazný střední obránce se ze svých příbramských fotbalových kořenů stále sune na sever, po Slavii a Liberci nyní vyzkouší Allsvensku v dresu úřadujícího dvojnásobného mistra. A přemýšlí, do čeho vlastně jde..

“Je pravda, že jsem o ní předtím moc neměl ponětí. Co se týče stadionů, tak určitě oproti Česku posun směrem dopředu. Myslím si, že kvalita bude stejná, jako v naší lize. Jsem s klubem dva dny a přesvědčil se, že jsou v klubu parádní podmínky a servis. Myslím si, že ve švédské lize budou hodně kvalitní týmy, ale také celky, které budou hrát hodně důrazný fotbal,” citoval Chaluše Deník.

Chaluš, který se za švédský tým už objevil v přípravě proti Lokomotivu Moskva, by podle vlastních slov a informací od trenérů měl mít minimálně na začátku místo v základu. “Podle nich mám dost zkušeností, abych jim mohl hned pomoct. Po mém prvním zápase jsme to všechno hned rozebírali,” hlásí hráč, který si na severu Čech nemohl na herní vytížení vůbec stěžovat. Takže teď doufá, že tento aspekt svého posledního působení si sebou vezme i do Švédska.

zdroj: Deník