eFotbal

O Trpišovského jeví vážný zájem skotský mistr, píší na ostrovech. Tvrdík neprodleně reaguje

O Trpišovského jeví vážný zájem skotský mistr, píší na ostrovech. Tvrdík neprodleně reaguje
O Trpišovského jeví vážný zájem skotský mistr, píší na ostrovech. Tvrdík neprodleně reagujeFlashscore
Skotská verze deníku The Sun přišla s informací, že je Jindřich Trpišovský na samotném čele všech trenérských kandidátů, které aktuální ligový mistr shání.
Reklama
Reklama

Celtic opustil kouč Angelos „Ange“ Postecoglou, který si to nyní míří do Tottenhamu Hotspur. Znamená to tedy, že je trenérské křeslo v hlavním městě Skotska volné a že se obnovuje zájem, který v podstatě vznikl poprvé již před více než dvěma lety.

Trpišovský je momentálně nejvíce váženým trenérem na české scéně, zájem o jeho služby je tedy lehce odůvodnitelný. Podobně jako před dvěma lety ovšem, ani teď nemá Slavia v úmyslu svého lodivoda někam pouštět.

„Jindřich Trpišovský je na dovolené, jeho agent v Turecku na finále Ligy mistrů. Slavia neřeší ani jeho uvolnění z platného kontraktu, ani náhradního trenéra,“ napsal na svém twitterovém účtu pohotový šéf Jaroslav Tvrdík.

„V posledních letech nás těší zájem klubu a reprezentaci o možné služby trenéra Jindřicha Trpišovského a jeho týmu, jeho srdce je ale nyní červenobílé a těší se na další velké výzvy ve Slavii,“ napsal rovněž na Twitteru trenérův agent Jiří Muller.

Zájem ze strany Celticu není překvapivý a rozhodně ani ne první. O dostupnosti Jindřicha Trpišovského se informoval například Olympiakos, ale i Lokomotiv Moskva nebo také Besiktas Istambul, on se však rozhodl setrvat a svou loajalitu dokonce stvrdil podpisem nové smlouvy.

Pokud Celtic se svou nabídkou neuspěje, což patrně opravdu ne, tak má v záloze připravené ještě náhradní řešení. Oslovit se pokusí třeba Enzo Maresca (asistent Pepa Guardioly z Manchesteru City) či Brendana Rodgerse, který to ve Skotsku už dobře zná.

Slávisty čeká během léta 20 dní v Rakousku. Narazí přitom na soupeře z Izraele, Slovenska, Polska i Anglie