eFotbal

Obrovský tlak Kodaně? Tak to bývá. Když budeme doma my, budeme chtít to samé, ubezpečuje Haraslín

Obrovský tlak Kodaně? Tak to bývá. Když budeme doma my, budeme chtít to samé, ubezpečuje Haraslín
Obrovský tlak Kodaně? Tak to bývá. Když budeme doma my, budeme chtít to samé, ubezpečuje HaraslínFlashscore
Křídelník Sparty Lukáš Haraslín litoval své neproměněné šance v úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů na hřišti FC Kodaň. V rozhovoru s novináři řekl, že podobné příležitosti musí využívat. Věří ale, že gólu se dočká příští úterý v domácí odvetě. Bezbrankovou remízu považuje za dobrý výsledek.
Reklama
Reklama

Největší šance Pražanů na stadionu Parken se zrodila v 11. minutě po rychlém brejku, kdy Veljko Birmančevič vybídl Haraslína do samostatného úniku, ten se však ani nedostal k zakončení.

"Birmo mi dal výborný míč, posunul ho za obranu. První myšlenka byla, že budu střílet z první, protože jsem viděl, že jejich brankář vyběhl. Jak jsem zdvihl hlavu, začal couvat, takže se mi možná trochu střetly myšlenky a chtěl jsem to zakončit okolo něho, že ho obejdu. Věřil jsem si, ale bohužel jsem ztratil rychlost a obrana mě doběhla," řekl Haraslín.

Dobře si uvědomoval, jak velkou příležitost zahodil. "Takové šance musím proměňovat. Věřím ale, že když jsem gól nedal dnes, dám ho za týden u nás na Letné," uvedl sedmadvacetiletý slovenský reprezentant.

Kodaň vstoupila do sezony pěti soutěžními výhrami, při nichž nastřílela 17 branek. Sparta jako první tým v ročníku obhájce dánského titulu vynulovala, k čemuž jí dvakrát pomohlo i břevno. "Věděli jsme, že je Kodaň silná na míči, dokazovala to celý zápas, ale nedostali jsme gól, což je velké plus. Hráli jsme na těžkém terénu před skvělým publikem, i naši diváci byli skvělí. Věřím, že tento zápas nás posune a odvetu doma zvládneme," prohlásil Haraslín.

Domácí si v závěru vytvořili velký tlak. "To tak bývá. Kodaň hrála doma a chtěla vyhrát. Když budeme hrát doma, budeme chtít to samé. Je to vabank. Jsem rád, stejně jako ostatní kluci a celý trenérský štáb, že jsme nedostali gól. Do odvety jdeme s dobrým výsledkem," podotkl bývalý hráč Lechie Gdaňsk či Sassuola.

Priske: Snažili jsem se všem v Dánsku ukázat, jakého celku jsme součástí, protože Sparta je úžasný klub