eFotbal

Od Spinnazoly až po Renata Sanchese aneb Ideální jedenáctka mistrovství Evropy podle Hattricku

Od Spinnazoly až po Renata Sanchese aneb Ideální jedenáctka mistrovství Evropy podle Hattricku
Od Spinnazoly až po Renata Sanchese aneb Ideální jedenáctka mistrovství Evropy podle HattrickuFlashscore
Oficiální jedenáctka nedávného evropského šampionátu nabídla jen málo překvapení a minimálně pro českého fanouška i jedno velké zklamání. V ideální jedenáctce EURO podle časopisu HATTRICK se však na hrotu objevil Patrik Schick a ve středu zálohy fantastický Renato Sanches. Podívejte se na celou neporazitelnou sestavu.
Reklama
Reklama
Brankář:

Gianluigi Donnarumma

22 let, 60 milionů eur

Itálie

AC Milán (od léta PSG)

Zeď. V prodloužení osmifinále s Rakouskem dostal gól poprvé po 1256 minutách a překonal téměř padesátiletý italský rekord Dina Zoffa. Italské obraně dodává nevídanou jistotu.

Obránci:

Leonardo Spinnazola 

28 let, 26 milionů eur

Itálie

AS Řím

Ferrari. Po levé lajně jezdil jako osmiválec, centroval do vápna a dostával se i do zakončení. Do té doby, než se ve čtvrtfinále proti Belgii zranil, byl možná úplně nejlepším hráčem na turnaji. 

Harry Maguire

28 let, 45 milionů eur

Anglie

Manchester United

Magnet na úspěch. Řídil obranu, která bez jediné inkasované branky prošla až do semifinále. To se nevidí! Ve čtvrtfinále proti Ukrajině se navíc dokázal střelecky prosadit. 

Leonardo Bonucci

34 let, 8 milionů eur

Itálie

Juventus

Zabiják bez chybičky. Ani Romelu Lukaku přes něj nedokázal přejít. Spolu s Chiellinim by podle Mourinha mohl vyučovat bránění na Harvardu a na turnaji jeho slova jen podtrhl. 

Záložníci:

Renato Sanches

23 let, 30 milionů eur

Portugalsko

Lille

Stroj. Jako jediný z celé jedenáctky se nepodíval ani do čtvrtfinále, ale svými výkony zaujal mimořádně. Sebevědomím, silou a driblinkem si říkal o angažmá v některém z top evropských klubů.

Kevin De Bruyne 

30 let, 100 milionů eur

Belgie

Manchester City

Mozek. I přes zranění ukázal, že ani tak velký tým jako Belgie se bez něj neobejde. A zdaleka nejde jen o to, že zařídil polovinu branek svého týmu. Byl prostě všude.

Joakim Maehle 

24 let, 13 milionů eur

Dánsko

Atalanta Bergamo

Motor. Ať už vlevo, nebo vpravo, byl nezastavitelný. Trefil se proti Rusku i Walesu a přihrál na gól, který poslal domů Čechy. I v Bergamu už vyzvánějí telefony.

Ferran Torres

21 let, 50 milionů eur

Španělsko

Manchester City

Detailista. Ukázal, proč za něj Guardiola nechal zaplatit přes půl miliardy. I při odehrání poloviny minut nasbíral dva plus jedna, ale hlavně: dělal rozdíl. Ze svého týmu zaujal nejvíc!

Útočníci:

Lorenzo Insigne

30 let, 48 milionů eur

Itálie

Neapol

Umělec. Krátké rychlé kroky, sebevědomí a hlad po úspěchu. Každý jeho dotyk s míčem byl jako umělecké dílo. Celkově byla levá strana Itálie úkazem turnaje. A ty jeho góly?

Patrik Schick 

25 let, 23 milionů eur

Česko

Bayer Leverkusen

Génius. Nejlepší střelec, autor nejkrásnějšího gólu turnaje a borec, bez kterého by si čtvrtfinalisté Eura ani neštrejchli. O Patriku Schickovi v červnu slyšel celý svět.

Raheem Sterling 

26 let, 90 milionů eur

Anglie

Manchester City

Tanečník. Hrdinou měl být někdo jiný, ale vzal to na sebe. Postup ze skupiny „vystřílel“ úplně sám a příkladem šel spoluhráčům i v play-off. Na jeho tanec s míčem je radost pohledět.

Trenér: Kasper Hjulmand, 49 let, Dánsko

Ve speciálu k ME, který je právě teď na stáncích, najdete mimo jiné i plakáty těchto hvězd.