eFotbal

Odchody z Manchesteru United? Seznamy se tvoří na několika frontách

Odchody z Manchesteru United? Seznamy se tvoří na několika frontách
Odchody z Manchesteru United? Seznamy se tvoří na několika frontáchFlashscore
Další velká čistka se podle všeho chystá na Old Trafford. Sezóna, ve které United v nejlepším případě s velkými obtížemi dosáhnou na místo v Lize mistrů (přičemž Tottenham a především Arsenal mají směrem k tomuto cíli sezónu rozehranou lépe). Koho v příští sezóně asi fandové Red Devils v červených dresech neuvidí?
Reklama
Reklama
Končící smlouva

Novináři se točí především kolem Paula Pogby, který se zatím rozhodně netváří že by chtěl podepsat v Manchesteru nový kontrakt, na druhou stranu se všeobecně soudí, že odchod výkonnostně nekonzistentního Francouze United až tolik nepoškodí, navíc z jejich účetních knih sundá břemeno jeho megaplatu. Dalšími hráči na odchodu úplně zdarma jsou veteráni Edinson Cavani a Juan Mata, volnosti se dočká též dlouhodobě blokovaný Jesse Lindgard. 

Prodeje

Taktéž se očekává, že United v rámci snahy získat více prostředků na přestavbu kádru, budou prodávat. Hlavním kandidátem na zajímavé zpeněžení se zdá být brankář  Dean Henderson, jež bude pravděpodobně usilovat o odchod, pokud nedostane od nového manažera záruky, že bude jeho první volbou. Dalšími kandidáty k nástupu na tržiště fotbalového světa s cenovkou kolem krku by mohli být obránci Phil Jones a Eric Bailly,  téměř jistý se zdá být též prodej Andrease Pereiry. Kandidátem je též Anthony Martial, ten zatím ale v Seville zájemce o koupi příliš nepoutá. 

(Ne)návraty z hostování

Nejzvučnějším jménem, které je v současné době zapůjčeno, je Donny van de Beek. Nizozemec pod vedením Franka Lamparda v Evertonu též nezazářil, ale jeho budoucnost by měla záviset na tom, kdo bude příštím šéfem United. Prodej není vyloučen pokud se objeví dobrá nabídka, na druhou stranu jedna nepovedená sezona není u United u tak velké respektive drahé posily až tak zásadní problém. Další jména, které teď z majetku United hrají na cizích adresách nejsou až tak zvučná. V Nottinghamu hostuje James Garner, ale ten nevypadá že by měl nakročeno do prvního týmu United. Podobná rozhodnutí bude třeba učinit také v případě mladíků Brandona Williamse, Amada Dialla, Facunda Pellistriho a Axela Tuanzebeho, kteří jsou zapůjčeni v Norwichi, Rangers, Deportivu Alaves a Neapoli. 

Překvapení

Návrat na Old Trafford si Cristiano Ronaldo dozajista představoval jinak a asi neplánoval, že by tato zastávka při jeho přístupu mohla být jen jednosezónní epizodou. Ale United nevypadají, že jsou kdekoliv blízko tomu aby začali rychle sbírat trofeje a střelec nemá už příliš času přes skvělou životosprávu nazbyt. Jiný případ může být Marcus Rashford. Na tom chtěli United stavět, v této sezóně ale útočník spíš stagnuje. Nezpeněží jej United, aby dali jeho kariéře impuls a sobě finanční prostředky pro nákup progresivnějšího hráče?

zdroj: Goal