eFotbal

Odmítnout Barcelonu? Často se to nestává, ale tihle si troufli ukázat katalánskému obrovi záda

Odmítnout Barcelonu? Často se to nestává, ale tihle si troufli ukázat katalánskému obrovi záda
Odmítnout Barcelonu? Často se to nestává, ale tihle si troufli ukázat katalánskému obrovi zádaFlashscore
Nad Camp Nou se stahují mračna a objevují se černé scénáře, co všechno může Barcelonu postihnout. Jedna obrovská pohroma již přišla a ztráta Messiho po sedmnácti letech je více než citelná. Dlouhá léta tato adresa lákala hvězdy z celého světa a nebývalo pravidlem, že by se vábení nesetkalo s pochopením. I když přeci jen pár případů by se našlo… Kdo si dovolil ukázat katalánskému obrovi záda?
Reklama
Reklama
5) David Luiz

Před svým přesunem do PSG za 50 milionů eur se o něj v létě roku 2014 zajímala také Barcelona.  Zájemců byla celá řada, ale brazilský obránce dal nakonec přednost ambicióznímu a finančně dobře krytému projektu v Paříži. Samotný Luiz se hned několikrát před novináři rozpovídal na téma přesunu na Camp Nou a nikdy svého rozhodnutí nelitoval. Barcelona místo něj pak podepsala Vermaelena z Arsenalu a Mathieua z Valencie.

4) Koke

Kapitán Atlétika Madrid se za posledních několik let etabloval v jednoho z nejlepších záložníků v Evropě. Nepostradatelnou roli hrál už ale v sezoně 2013/14, kdy pomohl svému klubu k zisku ligového titulu po dlouhých osmnácti letech. Skauti Barcelony jej údajně označili za možnou náhradu za Xaviho, ale španělský legionář přesun odmítl a zůstal věrný klubu, který z něj vychoval hvězdu současnosti.

3) Thiago Silva

Odmítnout Barcelonu jednou vyžaduje velkou odvahu, ale učinit tak rovnou dvakrát už je něco opravdu výjimečného. Brazilský obránce ukázal vyhlášené španělské adrese záda nejen po svém konci v AC Milán, ale katalánský gigant je marně lákal také během jeho působení v PSG. Silva novinářům prozradil, že se nejednalo o jednoduché rozhodnutí, neboť Barceloně od dětství fandil. Současně pak přiznal, že při rozhodování sehrála svou roli také výše platu.

2) Gianluigi Buffon

Italská brankářská hvězda strávila podstatnou část své kariéry v Turíně, ale není žádným tajemstvím, že poptávka po jeho schopnostech se ozývala také z LaLigy. Buffon upoutal pozornost Barcelony již během své anabáze v Parmě, ale jak sám přiznal, dal raději přednost Juventusu, který mu doporučil i jeho otec. S úsměvem si pak ostřílený gólman rýpnul, že tehdy nebyla Barcelona gigantem, kterým je dnes.

1) Cristiano Ronaldo

Asi nejvýznamnější jméno, které si dovolilo Barcelonu odmítnout, je portugalský velikán Cristiano Ronaldo. Stalo se tak během letního přestupového okna roku 2009, ve kterém nakonec dal přednost odvěkému rivalovi Realu Madrid. Sir Alex Ferguson mu jeho úmysl rozmlouval a radil mu spíše katalánské barvy, ale Ronaldo měl svou hlavu.

Zdroj: sportskeeda.com