eFotbal

Ohlasy na utkání plné zvratů mezi Plzní a Jabloncem. Jak ho viděli trenéři Bílek s Horejšem?

Ohlasy na utkání plné zvratů mezi Plzní a Jabloncem. Jak ho viděli trenéři Bílek s Horejšem?
Ohlasy na utkání plné zvratů mezi Plzní a Jabloncem. Jak ho viděli trenéři Bílek s Horejšem?Flashscore
Ve večerním utkání sobotního programu 26. kola FORTUNA:LIGY mezi Plzní a Jabloncem se třikrát měnil vedoucí tým. Viktoriáni nakonec urvali výhru 3:2 a dokázali tím prolomit čtyřzápasovou sérii bez výhry. K utkání se na tiskové konferenci vyjádřili hlavní trenéři obou týmů - Michal Bílek a David Horejš. Přepis tiskové konference poskytl na svých webových stránkách FK Jablonec.
Reklama
Reklama

Plzeň vstoupila do zápasu lépe. V prvním poločase dominovala takřka všem statistikám a dokázala přetavit postupně se zvyšující tlak v první branku, kterou vstřelil po nahrávce Buchy Sýkora. Oba trenéři tak viděli první půli rozdílně. "Sehráli jsme velmi dobrou první půli, dobře jsme kombinovali. Věděli jsme, že Jablonec měl náročný program. Chtěli jsme, aby hodně běhali a byli pod tlakem. Ke konci první půle jsme byli odměněni gólem," hodnotí úvodních 45 minut domácí trenér Bílek. Hostující kouč Horejš byl ke svým svěřencům daleko kritičtější: "První poločas byl nervózní, kazili jsme a našimi ztrátami jsme to domácím strašně ulehčili. Tím jsme se dostávali pod tlak. Místo abychom protáčeli hru, tak jsme kazili jednoduché přihrávky."

Druhý poločas nabídl o něco jinou podívanou. Plzeň za stavu 1:0 cukla a Jablonec se začal dostávat do hry. V 66. a 74. minutě dvakrát po sobě zaúřadoval Polidar a v Doosan Aréně vedl jiný tým. I hodnocení trenéru se otočila. "O poločase jsme na kluky apelovali, aby se zklidnili. Mužstvo pak odevzdalo skvělý výkon, dokázali jsme to otočit," poznamenal na tiskové konferenci Horejš. Michal Bílek naopak litoval neproměněných šancí a přístupu ve druhém poločase: "Škoda, že jsme nepřidali druhý gól. Měli jsme za celý zápas asi čtyři tyčky. Nejsme schopní soupeře dorazit. Ve druhé půli se soupeř dostal do hry a my inkasovali dvě hloupé branky."

Pak ale promluvil střídající Vydra, který dvěma brankami dorovnal Polidara a zajistil konečný výsledek 3:2. Hostující trenér viděl na výkonu pozitiva i negativa: "Místo toho abychom to udrželi, tak tam děláme nějaké patičky a kraviny. Domácí to pak otočili a my už jsme nedokázali ten zápas urvat, měli jsme tam ještě šanci v závěru Ikaunieksem. Klukům jsem po zápase ale poděkoval za výkon. Takový soupeř zkrátka potrestá každou chybu. Ale při druhém gólu tam prostě nemůže Polidar hrát patou, tam se to musí odehrát do bezpečí, takhle se velké zápasy nehrají. Mrzí mě, že když už jsme to dokázali otočit a dostali soupeře do úzkých, tak ho sami zase posadíme do sedla. A Plzeň nás za to dokázala potrestat. Jsem rád, že jsme se herně zvedli a bylo to druhý poločas vidět. Věřím, že se z toho poučíme, ukážeme si, kde byly chyby. Dneska kluci zvládli i standardky." A po náročném anglickém týdnu dodává: "Klukům teď dáme volno, hráli jsme tři utkání během šesti dnů. Věřím, že budeme plní elánu do dalšího zápasu." 

Michal Bílek nadále věří v sílu týmu v boji o nejvyšší příčky: "Jsem rád, že jsme to dokázali otočit. Body potřebujeme a jsme tím dál ve hře o nejvyšší příčky. Nebylo to jednoduché v naší situaci, ale svědčí to o naší síle. Věřím, že nás to povzbudí."