eFotbal

Ohrožené pozice v Parku princů. Blíží se Pochettinův konec?

Ohrožené pozice v Parku princů. Blíží se Pochettinův konec?
Ohrožené pozice v Parku princů. Blíží se Pochettinův konec?Flashscore
Mauricio Pochettino působí v Parku princů od ledna minulého roku. Za tu dobu s mužstvem získal tři trofeje, avšak k té nejcennější a nejočekávanější se nedostal. Sen o triumfu v Lize mistrů se rozplynul, a tak započaly opět debaty ohledně změny trenéra. Neúspěch se v Paříži trestá tvrdě
Reklama
Reklama

L’Équipe dnes uvádí, že ačkoli šance Pochettinova konce v Paris Saint-Germain jsou vysoké, zatím není žádné určité jméno jeho potenciálního nástupce.

Klub by v případě Argentincova propuštění muset zaplatit odstupné ve výši 10 až 15 milionů eur, jako kompenzaci předčasného ukončení spolupráce.

Vzhledem k tomu, že Pochettinovo okolí zdůrazňovalo, že má ještě rok platný kontrakt, a sám trenér mluví o zlepšení v příští sezóně, zdá se nepravděpodobné, že na svou pozici rezignuje.

Přesto Les Parisiens sleduje několik možností – Antonio Conte, Joachim Löw, Thiago Motta, Marcelo Gallardo, Zinédine Zidane. Ti všichni jsou na potenciálním seznamu možných trenérů, avšak ani u jednoho z nich se vedení klubu neshodlo jednohlasně.

Někteří přišli s myšlenkou, aby klub podepsal Pepa Guardiolu na konci jeho smlouvy v Manchesteru City, v roce 2023. Totéž se zvažovalo i v případě Jürgena Kloppa, ačkoli trenér Liverpoolu nyní prodloužil smlouvu do roku 2026.

O Pochettinově konci se spekuluj kvůli očekávané rozsáhlé revizi vedení klubu, přičemž je ohrožena i pozice sportovního ředitele Leonarda.

Zdroj:lequipe.fr