eFotbal

Okamžitý návrat mezi elitu? Lišky pod Marescou šlapou, proměna je neuvěřitelná

Okamžitý návrat mezi elitu? Lišky pod Marescou šlapou, proměna je neuvěřitelná
Okamžitý návrat mezi elitu? Lišky pod Marescou šlapou, proměna je neuvěřitelnáFlashscore
Mnozí fanoušci Leicesteru se domnívali, že pokud by Brendan Rodgers skončil na lavičce klubu dříve, mohly by se Lišky v Premier League zachránit. Nyní bojují v Championship, prošly neuvěřitelnou proměnou, finančně se uzdravily a míří opět mezi elitu.
Reklama
Reklama

Senzačně vyhrál Premier League, v Lize mistrů uhrál čtvrtfinále a následně slavil i v FA Cupu nebo v rámci Community Shield. Jenže loňský ročník nejvyšší anglické soutěže se Leicesteru vůbec nevydařil a byl zakončen pádem do Championship.

Mnozí fanoušci Leicesteru se domnívali, že sestup by nepřišel v případě dřívějšího odchodu Brendana Rodgerse, pod jehož vedením Lišky nepředváděli tak ofenzivní fotbal jako za doby Claudia Ranieriho.

Rodgers byl ale propuštěn až v úvodu dubna a Dean Smith situaci již nijak nezměnil. Nyní se ale zdá, že sestup Lišek byl ku prospěchu věci. Anglický mistr ze sezony 2015/16 přes léto totálně proměnil svůj tým a díky tomu se i finančně uzdravil.

NEJLÉPE PLACENÍ HRÁČI SVĚTA? PŘED HAALANDA SE DOKÁZALO VMĚSTNAT PĚT IKON VČETNĚ RONALDA S MESSIM

Na King Power Stadium dorazilo devět nových hráčů, další se vrátili z hostování. Kromě Jamieho Vardyho ale z hvězdných hráčů nezůstal nikdo. Odešlo celkem osmnáct borců, díky triu Castagne - Maddison - Barnes ale získal množství finančních prostředků a výrazně ušetřil i na mzdách.

Největší změnou ale jednoznačně byl post manažera. Leicesteru se ujal bývalý asistent ve West Hamu či v Manchesteru City Enzo Maresca a Liškám nasadil novou, ofenzivnější tvář.

Po jedenácti kolech Championship je tým okolo dnes již legendárního Jamieho Vardyho první se ziskem třiceti bodů a na třetí příčku drží solidní desetibodový náskok. Žádný z celků v druhé nejvyšší anglické soutěži nemá větší gólový rozdíl (+17), méně inkasovaných branek (6) a více čistých kont (5).

Jednoznačně Leicester dominuje i v držení míče, v průměru na jedno utkání se jedná o 63,7 procenta. Vynikající výkony odvádí dánský brankář Mads Hermansen, defenzivu řídí Wout Faes a o ofenzivu se kromě čtyřgólového Vardyho starají Kelechi Iheanacho, Kasey McAteer nebo Kiernan Dewsbury-Hall.

Ten po Jamesi Maddisonovi převzal úlohu špílmachra a jeho výkony jsou vskutku neuvěřitelné. Pětadvacetiletý Angličan vstřelil v Championship pět branek, přidal tři asistence a po jedenácti duelech je produktivnější než za poslední dva ročníky v Premier League. A i díky němu zatím může být Leicester při myšlence na návrat mezi elitu optimistický.