eFotbal

Opět kraloval Messi, hrdina Suaréz skončil až čtvrtý. Jak vypadá tabulka střelců La Ligy po posledním kole?

Opět kraloval Messi, hrdina Suaréz skončil až čtvrtý. Jak vypadá tabulka střelců La Ligy po posledním kole?
Opět kraloval Messi, hrdina Suaréz skončil až čtvrtý. Jak vypadá tabulka střelců La Ligy po posledním kole?Flashscore
Sezóna La Ligy je u konce a k titulu si po sedmi letech dokráčelo Atletico Madrid. K trofeji je dokráčelo hlavně duo bývalých hvězd Realu, respektive Barcelony, záložník Marcos Llorente a útočník Luis Suaréz.  Ten byl sice tahounem mistrovského mužstva celou sezónu, v tabulce střelců španělské La Ligy je ale až po čtvrtý. Která čtyři jména jej předčila?
Reklama
Reklama
4. Luis Suaréz - 21 gólů

Barcelona se k němu před rokem otočila zády a Atletico Madrid jej přivítalo s otevřenou náručí. A vložená důvěra se vyplatila, zkušený Uruguayec vystřílel Colchoneros jedenáctý titul v La Lize. A to samozřejmě na úkor nejen Realu, ale i Barcelony, jejíž nový trenér Ronald Koeman jej loni v létě odepsal. Bývalá superstar Liverpoolu a Ajaxu je nyní nejopěvovanějším hrdinou čerstvých španělských mistrů.

3. Gerard Moreno - 23 gólů

Kvůli nepovedenému poslednímu kolu, kdy Villarreal ještě v 86. minutě vedl na hřišti Realu, ale nakonec prohrál, si Žlutá ponorka kvůli výkonům v lize, kde skončila sedmá, zahraje pouze Konferenční ligu, Moreno a spol. se ale momentálně připravují na finále Evropské ligy proti Manchesteru United. Vítězství v soutěži by je naopak poslalo přímo do Champions League. Sám Moreno patřil k nejlepším útočníkům v Primera Division a byl hlavním důvodem úspěchů Villarrealu.

2. Karim Benzema - 23 gólů

Bez pochyby nejlepší hráč madridského Realu v poslední sezóně. Na žádnou trofej Benzemovy výkony nakonec nestačily, i přesto byl ale nejlepším střelcem svého klubu, posunuje se v historických tabulkách Realu Madrid a vysloužil si i pozvánku do francouzské reprezentace, za kterou (pravda, kvůli sporům s tehdejším spoluhráčem Valbuenou) nastoupí na mistrovství Evropy poprvé od roku 2015.

1. Lionel Messi - 29 gólů

Nejméně vydařená sezóna Messiho za poslední roky? Podle některých možná ano, i přesto ale argentinská superstar ve své možná poslední sezóně v Barceloně získala trofej Pichichi. Devětadvacet branek v lize ovšem stačilo pouze na třetí místo za dvěma kluby z Madridu, Barceloně se nedařilo ani v Lize mistrů, kde narazila už v osmifinále, vyhrála ale narozdíl od Realu alespoň jednu trofej - Copa del Rey.

zdroj: Livesport