eFotbal

Ostrovní hvězdičky na vzestupu. Téhle pětici se letos daří a říkají si o mnohem lepší angažmá

Ostrovní hvězdičky na vzestupu. Téhle pětici se letos daří a říkají si o mnohem lepší angažmá
Ostrovní hvězdičky na vzestupu. Téhle pětici se letos daří a říkají si o mnohem lepší angažmáFlashscore
Pozvolna se blížíme ke konci další sezóny a před námi se otevře letní přestupové okno. Někteří budou ze svých výkonů zklamáni, ale najdou se i tací, kteří mohou uplynulé měsíce označit za zlomové období. Podívejme se na Ostrovy a přibližme si kvintet jmen, který si svými výkony v tomto ročníku Premier League hlasitě řekl o angažmá na zvučnější adrese.
Reklama
Reklama
5) Jacob Ramsey (Aston Villa)

Velké překvapení na Ostrovech, které ještě před rokem prakticky nikdo neznal. Mládežnický produkt akademie Aston Villy si debut odbyl v minulé sezóně, ale v této září a stal se velkou oporou základní sestavy.

Ramseye honosí skvělé tempo i jistota v zakončení, což dokládá i pět ligových branek v tomto ročníku Premier League. Jeho výkony vyslaly všemi směry signály, že by o něj mohl být v létě sváděn urputný boj.

4) Tino Livramento (Southampton)

Poté, co prošel akademií Chelsea, se talentovaný anglický obránce přestěhoval do Southamptonu, který si na tento nákup nemůže rozhodně stěžovat. Na pravé straně defenzivy operuje s obrovskou jistotou, přestože mu je teprve devatenáct let.

Livramento podává výjimečně dobré výkony a po této sezóně rozhodně bude moci být spokojený. Ačkoliv se jej Southampton nebude chtít vzdávat, již nyní moc dobře tuší, že pár nabídek na jeho uvolnění během léta přicestuje.

3) Jarrod Bowen (West Ham United)

V roce 2020 opustil Hull City a zakotvil ve West Hamu, což výrazně pomohlo jemu i jeho novému zaměstnavateli. Postupem času se vypracoval do pozice jednoho z nejdůležitějších článků týmu. Bowen je extrémně rychlý a má vynikající pokrytí míče.

Aktuální ročník ostrovní nejvyšší soutěže jej zastihl ve velmi dobrém rozmaru, neboť již stihl zaznamenat osm branek a stejný počet asistencí. Není žádným tajemstvím, že už nyní kolem něj krouží některé anglické kluby, ale ve hře je i přesun do zahraničí.

2) Raphinha (Leeds United)

V této sezóně zřejmě nejlepší akvizice Leedsu, která se výraznou měrou podepisuje pod to, aby tento ostrovní klub setrval mezi elitou. Po trenérské výměně je jisté jedině to, že Raphinha je útočný talisman, na který je možné se spolehnout.

Devět ligových tref v této sezóně je jasný signál, že obklopen lepšími spoluhráči by ze sebe mohl vymáčknout i více. Jeho jméno je spojováno například s Manchesterem United či Liverpoolem. S ohledem na možnosti Leedsu se zdá být pravděpodobné, že mu bráněno nebude.

1) Declan Rice (West Ham)

Poslední měsíce je zmiňován ve spojitosti se zájmem Chelsea či Manchester United a označován za jednoho z nejlepších záložníků na světě. Od roku 2017 je věrný Kladivářům a aktuálně jedním ze stavebních pilířů základní jedenáctky kouče Moyese.

Rice má skvělá čísla a daří se mu nejen ve West Hamu, ale i v národních barvách. V minulém roce se podílel na postupu do finále Eura. Pokud skutečně londýnský klub v létě opustí, bude to za pořádný balík.

Zdroj: sportskeeda.com