eFotbal

Özil po kariéře jako kouč? Omyl. Míří do politiky

Özil po kariéře jako kouč? Omyl. Míří do politiky
Özil po kariéře jako kouč? Omyl. Míří do politikyFlashscore
Mesut Özil po konci fotbalové kariéry dlouho nelenošil a nyní se vydává na nové dobrodružství. S fotbalem má ale pramálo společného, bývalý německý záložník totiž míří do politiky.
Reklama
Reklama

Mesut Özil prožíval nejlepší období své kariéry v Realu Madrid, vše poté zakončil na světovém šampionátu, na kterém s Německem před devíti lety získal zlato. Ze začátku zářil i v Arsenalu, jeho kariéra ale skončila poměrně předčasně. Před třemi lety se vydal do Turecka a v březnu zde také ukončil svou bohatou fotbalovou kariéru.

Mnozí fotbalisté po konci kariéry zamíří k trénování, to ovšem není případ německého reprezentanta s tureckými rodiči. Özil místo toho půjde s největší pravděpodobností do politiky.

Velmi blízký vztah má k prezidentovi Turecka, Recep Tayyip Erdogan mu před čtyřmi lety šel dokonce za svědka. A právě za jeho stranu hodlá nyní Özil kandidovat v parlamentních volbách.

S informací přišel turecký list The Turkiyenewspaper, podle kterého se Özil připojil k AK Party (Strana spravedlnosti a rozvoje). Volby se uskuteční již 14. května a my budeme pozorně sledovat, zda-li u toho někdejší vynikající záložník skutečně bude.