eFotbal

Oživení za hubičku. TOP 5 podpisů tohoto ročníku LaLigy, které se sakra vyplácí

Oživení za hubičku. TOP 5 podpisů tohoto ročníku LaLigy, které se sakra vyplácí
Oživení za hubičku. TOP 5 podpisů tohoto ročníku LaLigy, které se sakra vyplácíFlashscore
Dopad pandemie koronaviru na fotbal je hmatatelný napříč celým světem a nevyhýbá se i vyhlášené španělské soutěži. La Liga ukrývá ve svých řadách obry typu Real Madrid, Barcelona či Atlétiko Madrid. V minulých letech se na těchto adresách hojně utrácelo, ale ne vždy to přineslo kýžený efekt. Strategie je teď ve všech klubech jasná a vůči vlastní peněžence šetrná. Ale ono to jde i touto cestou. Podívejme se na pět podpisů tohoto ročníku La Ligy, které se sakra vyplácí…
Reklama
Reklama
5) Sergino Dest (Barcelona)

Zatímco Real poprvé za posledních čtyřicet let žádný nákup neučinil, katalánská konkurence je na přestupkovém trhu aktivní, nicméně s mnohem více utaženým opaskem oproti předešlým sezónám. V poslední době se v Evropě dokázalo prosadit hned několik talentovaných mladíků z USA a jedním z nich je i Sergino Dest. Narodil se v Nizozemsku, kde také zářil v barvách Ajaxu, ale jeho otec má kořeny v Americe. Barcelona za něj dala 21 milionů eur a na pravou stranu obrany nasadila neomylnou jistotu, která má celou svou kariéru ještě před sebou.

Foto: instagram.com/sgd_2

4) Alejandro Gomez (Sevilla)

Argentinský kouzelník Alejandro Gomez přezdívaný také jako „Papu“ nakoukl do La Ligy v závěru ledna, kdy jej Sevilla vykoupila z Atalanty za přijatelných 5,5 milionů eur. Třiatřicetileté křídlo je považováno za kreativního génia, což dokazuje i řeč čísel. V minulé sezóně rozdal v Serii A 16 přihrávek na góly a stal se nejlepším asistentem italské ligy. Papu udělal dojem pod taktovkou Julena Lopeteguiho ihned po svém příchodu, kdy čaroval v utkání proti Getafe. Sevilla zřejmě učinila velmi efektivní nákup, který by mohl výrazně pomoci k dobrým výsledkům.

Foto: instagram.com/papugomez_official

3) Álvaro Negredo (Cádiz)

Pětatřicetiletý ostřílený mazák, který svého času operoval i na Etihad Stadium v barvách Manchesteru City, odehrál ve španělské nejvyšší soutěži již více jak 260 utkání. Někdejší součástka Realu Madrid či Sevilly se přes Turecko a Dubaj vrátil do rodné země, aby pomohl nováčkovi Cádizu. Jeho nový chlebodárce jej získal zdarma a může být maximálně spokojen, neboť Negredo si v 19 ligových startech připsal již 6 přesných zápasů. Nápomocen byl například při historickém vítězství nad Barcelonou, ale parádní trefu si připsal také v duelu proti Atlétiku Madrid.

Zdroj: instagram.com/alvaronegredo9

2) Miralem Pjanič (Barcelona)

Tento nákup nebyl zrovna z kategorie levných, ale v porovnání s některými kolegy nebyl ani nákladný. Jisté ale je, že byl velice efektivní a pro katalánský klub velkým přínosem. Bosenský internacionál MIralem Pjanič byl již kdysi dávno chloubou kabiny římského AS, ale v Turíně vyrostl v hvězdu, kterou Juventusu každý záviděl. Zpočátku se jeho přesun na Camp Nou jevil jako zvláštní volba, ale po vlažném rozjezdu nyní patří ke klíčovým tvářím celého týmu. Třicetiletý záložník nalezl shodu s Lionelem Messim a jejich spojenectví přináší efektivitu v koncovce.

Foto: instagram.com/miralem_pjanic

1) David Silva (Real Sociedad)

Další velké jméno, které není nutné fanouškovské obci nikterak dlouze představovat. Španělský veterán David Silva zná velmi dobře prostředí La Ligy, přestože posledních deset let strávil na Ostrovech, kde v barvách Manchesteru City zaznamenal obrovských úspěchů. V minulosti okusil tři španělské kluby a nyní v pětatřiceti letech jako volný hráč přijal výzvu Realu Sociedad. Legendární záložník svými zkušenostmi výrazně oživil hru tohoto klubu a jeho produktivita také vykazuje slušná čísla. Povídat by o tom mohly například Celta Vigo či Huesca.

Foto: instagram.com/david21lva

Zdroj: sportskeeda.com